Monday, March 23, 2009

ΣΥΓΧΥΣΗ

''..Right now we have an absence of inspirational leadership. From business we hear about institutions too big to failno matter how reckless. From bankers we hear about contracts too sacred to breakno matter how inappropriate. And from our immature elected officials we hear about how it was allthe other guy’s fault..'' Ο Friedman, στους N.Y. Times, περιγράφει τη στιγμή. Oi HΠA, σ΄αυτή τη φάση της ατέλειωτης κρίσης, βρίσκoνται σε σύγχιση.
Η Ευρώπη σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Ο Delors στο ''Capital'', και ο U.Beck στην ''Zeit'', μιλάνε για περισσότερη Ευρώπη ως λύση του προβλήματος, αλλιώς πάμε για διάλυση. Μιλάνε για ανεύθυνες ηγεσίες σε κάποιες χώρες που δεν προετοιμάστηκαν εγκαίρως. Δίκιο έχουν, χρόνο δεν έχουμε.
Και ο Reich διαπιστώνει, ότι όλα έχουν παραλύσει με τον θυμό που έχουν προκαλέσει οι αμοιβές των ''χρυσών παιδιών''.
'Οσο για εδώ, αφήστε καλύτερα. Βαθιά νυχτωμένοι, χωρίς δυνατότητα εκτίμησης της κατάστασης, θεωρώντας ότι για όλα φταίει η κρίση, διαλογίζονται σχετικά με τον χρόνο των εκλογών. Οι λίγοι σοβαροί, έχουν παγώσει και δεν μπορούν να προβλέψουν πλέον τίποτε. Η λύση Σουφλιά ψελλίζουν κάποιοι. Σωθήκαμε. O Γιούνκερ, τα λέει όλα. κ. Καραμανλή σταματείστε τα παραμύθια για το απαραίτητο της πρώτης απογραφής. Εκτός κι αν δεν καταλάβατε ακόμη το στρατηγικό λάθος που μας φορτώσατε με το να πάτε αυτοβούλως σε απογραφή.
''..Πιστεύω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα να εξυγιάνει περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά της. Το γεγονός ότι η χώρα σας μπήκε υπό επιτήρηση δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλες ενέργειες. ''

No comments:

Post a Comment