Tuesday, March 24, 2009

ΤΟ ΑΘΕΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ Δ. ΤΣΑΝΤΙΛΗ


Τον Δημοσθένη τον ξέρετε όλοι. Βγήκε λίγο από το Περιβάλλον για να μιλήσει για την κρίση, και ξανά επέστρεψε με το το ''αθέατο κόστος'' των ΙΧ. (και μια και είναι στο Ρέθυμνο, του ''στέλνω'' και μια άσχετη με το θέμα του φωτο.
read more..

Με την ευκαιρία δείτε και τις φωτο που μας έστειλε ο μαχητικός Στέφανος Σταμέλος απο τη Φθιώτιδα. Περιβάλλον, αισθητική, ελληνική γλώσσα..
αντιτουρισμός..

3 comments:

  1. Βαγγέλης ΒαρδάκαςMarch 24, 2009 at 5:41 PM

    Δημοσθένη,
    παρασύρθηκες από το αντιρρυπαντικό μέρος της Οικολογίας και παρέλειψες το, κατά τη γνώμη μου, σημαντικότερο κρυφό κόστος του αυτοκινήτου: ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.
    Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο καταλαμβάνει (στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο) 10-15 τετρ. μέτρα. Όταν κινείται όμως, λόγω των αποστάσεων ασφαλείας, χρειάζεται το πενταπλάσιο και -ίσως- περισσότερο. (και εδώ το οξύμωρο: όσο γρηγορότερα πηγαίνουν τόσο πιο πολύ χώρο θέλουν!...)
    Ποιός πληρώνει -το ισότιμο της τιμής του οικοπέδου- που ο καθένας μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανένα αποφασίζει να καταλάβει αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο;
    Όταν ο Στέφανος Μάνος είχε αναλάβει Υπουργός Χωροταξίας κλπ είχα ακούσει ότι είχε αναθέσει μια μελέτη για να υπολογισθεί το κόστος αυτό για να στηρίξει πάνω στα αποτελέσματά της το ύψος της "σωστής" επιχορήγησης δημιουργίας parking και, ίσως, το ύψος των τελών κυκλοφορίας. Οι παλαιοκομματικοί όμως της τότε παράταξής του ωρύονταν γιατί έδινε σημασία σ'αυτά και όχι στην ταχύτερη έκδοση αδειών από τα Πολεοδομικά Γραφεία "για να χτίσει ο κόσμος"...

    ReplyDelete
  2. Ο Δημοσθένης απουσιάζει μέχρι μεθαύριο στην Κρήτη στα βουνα. Μόλις γυρίσει θα τα θέσω υπόψιν . Ποιός μπορεί να διαφωνίσει στα όσα εσύ και ο Στέφανος Μάνος διαπιστώνετε?

    ReplyDelete
  3. Βαγγέλης ΒαρδάκαςMarch 24, 2009 at 6:12 PM

    Το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις περιλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας!
    Έχω, όπως βλέπετε, ορισμό των "δημοκρατικών δυνάμεων" ευρύτερο από εκείνο του Θοδωρή Καλούδη... καλή του ώρα...

    ReplyDelete