Thursday, April 16, 2009

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ

Μετά από μια σύντομη περίοδο ευφορίας που στήριξαν οι θετικές -συκρατημένα-δηλώσεις Μπερνάκι, Ομπάμα και η άνοδος στα χρηματιστήρια, ''ξαφνικά'' το κλίμα βαραίνει και πάλι. Στους N.Y.Times οι προβλέψεις, και ο απολογισμός είναι εφιαλτικές. Για την παγκόσμια οικονομία και για την Ευρώπη και τη Γερμανία ιδιαίτερα.
read more..
Ειδικά για τη Γερμανία, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, οι προγνώσεις για -6%, είναι συνταρακτκές. Die Zeit, read more..
Για την Βρετανία, ο υπουργός οικονομίας μιλάει για εκτροχιασμό του δανεισμού αναμενόμενη, αλλά σχεδόν καταστροφική. Η λίρα εκτός ομπρέλας Ευρώ, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. F.T.
read more.. , and more..



Το όραμα του Ομπάμα για πράσινη οικονομία και τις δαπάνες στην υγεία κλπ, αποδεκατίζεται από έναν φιλελεύθερο, τον Ρ.Σάμουελσον. Μπορεί να μη μας αρέσουν αυτά που λέει, αλλά η λογική του μοιάζει ατράνταχτη. Ας μελετήσει προσεκτικά το θέμα το ΠΑΣΟΚ.
read more..
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο εκτροχιασμός του ελλείμματος, η πρόβλεψη του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Επιτροπής και οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley, μόνο ως εφιαλτικές μπορούν να εκληφθούν.
διαβάστε..
Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευσθούν. Αλλιώς, όλο το σύστημα κινδυνεύει. Με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους νέους. Μήπως πρέπει να κάτσουν οι πολιτικές δυνάμεις να σκεφτούν να προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία στη χώρα?

No comments:

Post a Comment