Wednesday, April 8, 2009

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 26/3 είχαμε αναρτήσει την είδηση του ''θανάτου'' της ιστορικής εφημερίδας των ΗΠΑ. Στις 27/3 εκδόθηκε το τελευταίο φύλλου και αναγγέλθηκε η ''γέννηση'' της ψηφιακής εκδοχής της. Σήμερα στο ''ΒΗΜΑ'' διαβάζουμε το άρθρο της Independant,''Υπάρχει πακέτο σωτηρίας για τις εφημερίδες?''.
''Oι δύο καλύτερες έντυπες εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η «Seattle Ρost-Ιntelligencer» και η «Christian Science Μonitor», μόλις απεβίωσαν. Οι «Νew Υork Τimes» βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οι «Los Αngeles Τimes» έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Στα κρεβάτια γύρω τους, στην εντατική, οι εφημερίδες σε όλον τον κόσμο τρέφονται μελάνι με ορό..''
read more..

Ένα τσουνάμι σαρώνει κλάδους της οικονομίας, παράλληλα και ανεξάρτητα από το τσουνάμι της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η ψηφιακή ανατροπή. Τίποτε δεν μένει όρθιο στη διπλή θύελλα(Θυμάστε τον Τζωρτζ Κλούνευ στην ΄΄Καταιγίδα΄΄?). Όχι μόνο ο Τύπος. Τα πράγματα είναι χειρότερα στη μουσική βιομηχανία, στη βιομηχανία κινηματογράφου κλπ. Ακόμη και στην ίδια την ψηφιακή οικονομία, με τις ανατροπές που έρχονται θα σαρωθούν κατεστημένες δυνάμεις του χώρου. Ίσως είναι η ώρα το κράτος, τα κόμματα, και οι επιχειρήσεις να αρχίσουν διάλογο μαζί με τους επιστήμονες της πληροφορικής -και έχουμε άριστους- να πάρουν μέτρα πριν είναι αργά. Το κακό είναι ότι ούτε και όσοι θα θιγούν, έχουν συνειδητοποιήσει τι έρχεται.




Η ιστορική εφημερίδα της Βοστώνης ''Christian Science Monitor'', τυπώνει το τελευταίο της φύλλο. 100 χρόνια ιστορία στον Τύπο, όπως και να το κάνεις... Με 50.000 φύλλα ημερησίως μόνο, παραχωρεί τη θέση της στη ψηφιακή της έκδοση, με 2.000.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα.
Η νέα ψηφιακή εποχή έχει το πρώτο της διάσημο θύμα. Και γεννάει μια νέα εφημερίδα. Ψηφιακή. Καλή τύχη.
read more..
Ο αποχαιρετισμός του εκδότη.
read more..
Και η ψηφιακή Δ/νση
read more..

No comments:

Post a Comment