Saturday, May 30, 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009. ΗΜΕΡΑ 7η.ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Και μια και στο debate κανείς δεν μίλησε για την Ευρώπη, αλλά όλοι για το πόσο καλοί είναι και πόσο κακοί οι υπόλοιποι, ας δούμε δυο κείμενα. Το ένα της Roxanimaria με ευρηματικό τίτλο
Debate στο Πανφρίκειο.
Εκφράζει απλά και πυκνά και αυθάδικα-λυπήσου τους-τις απόψεις που άκουσα και διάβασα σχετικά με τους μονόλογους των αρχηγών σε τρυφερές πάσες δημοσιογράφων. Εγώ ήθελα να άκουγα μια ερώτηση όπως:
'' Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της απερχόμενης Ευρωβουλής, μόνο 44 βουλευτές στους 700 τόσους καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό την πρόταση ανακήρυξης ευρωπαϊκής επετείου κατά των ολοκληρωτισμών. Από τους 44, οι 24 ήσαν οι Έλληνες και των πέντε κομμάτων σας! Πώς εξηγείτε την θλιβερή αυτή μοναξιά μας? Μήπως η θέση μας είναι σε μια βαλκανική ομοσπονδία με την Τουρκία και την δεν ξέρω ποιαν άλλη χώρα και όχι στο κέντρο της δημοκρατικής Ευρώπης και καταπιεζόμαστε?'' Πω, πω πώς ντρέπομαι!
Αντίθετα η Β.Παπανδρέου μιλάει για την Ευρώπη. Στο blog της διαβάζουμε ζωντανά την επίδραση που έχει το Ε.Κοινοβούλιο στην καθημερινότητά μας. Στην διαδικασία διαβούλευσης για την υιοθέτηση μιας οδηγίας για τα στερεά απόβλητα, η ελληνική Βουλή απαντάει σε ερωτηματολόγιο της Ε. Επιτροπης. Υποδειγματική διαδικασία. Σε λίγο η πρόταση θα είναι Νόμος. Θα επηρεάσει τη ζωή μας.
Β.Παπανδρέου blog..

No comments:

Post a Comment