Monday, May 25, 2009

GAPMINDER..ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 200 ΕΤΩΝ.

Συνεχίζοντας την ανάρτηση ερευνητικών έργων της ''νέας εποχής του www'', αναρτούμε μια εργασία ''συσχέτισης δεδομένων'' στον χώρο της Στατιστικής. Αν θέλετε δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα, κυρίως στον χώρο των μαθηματικών. Το θέμα αναρτά ο Antonix .Εντυπωσιακά βίντεο . Δείτε τα αν έχετε λίγο χρόνο. Και φυλάξτε την ιστοσελλίδα στα favorites.




Θέλετε να δείτε την εξέλιξη του ΑΕΠ της Ελλάδας-ή όποιας άλλης χώρας-, την θνησιμότητα , το ποσοστό των ηλικιωμένων και όλα αυτά από τοτε που υπάρχουν στοιχεία..

Κοιτάχτε την ιστοσελλίδα..

Quiz. Συγκρίνετε το προσδόκιμο ζωής σε συνάρτηση με το κατά κεφαλήν εισόδημα από το 1800 έως σήμερα της Ελλάδας και της Αιτής. Πείτε μας ποιό είναι τα έτη 1969 και 2007! Όποιος το βρει θα του κάνουμε ''δώρο'' μια ανάρτηση της επιλογής του στους τομείς Πληροφορικής-Στατιστικής.


2 comments:

  1. Πραγματικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση σύνθετων αναλύσεων με "οπτικοποίηση". Ενδιαφέρον ιδιαίτερα για το πεδίο των στατιστικών (και μακρο-) αναλύσεων.
    Οι περιοχές, από το ένα μέρος, της Στατιστικής στην υπηρεσία της τεκμηρίωσης και "παραγωγής" πολιτικών (δηλ. ολοκληρωμένων μέτρων, συνόλων ενεργειών κ.λπ.) και από το άλλο της "επικοινωνίας" σύνθετων επιστημονικών εννοιών στον "μέσο πολίτη", θα πρέπει να είναι στο "πεδίο αναζητήσεων" και δυνάμει προσφοράς έργου και των κοινωφελών ιδρυμάτων!
    Θα ήθελα να ακούσω σχόλια επ' αυτών των σύντομων σκέψεων.
    Νικήτας Κ.

    ReplyDelete
  2. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα, τα κοινοφελή ιδρύματα να συμμετάσχουν σε αυτή την προτωποριακή δουλειά. Βέβαια η χώρα μας δεν έχει μάλλον δυναμικό για τόσο προχωρημένη έρευνα, ίσως και να κάνω λάθος. Ωστόσω το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα δίνει τη δυματότητα σε ελληνικούς φορείς να συμμετάσχουν ως μέρος συνολικού έργου, που στον τομέα του συσχετισμού δεδομένων και την ''εκσκαφή΄΄ πληροφοριών βάσεων δεδομένων κινείται σήμερα η έρευνα σε επίπεσο πληροφορικής ιστού.

    ReplyDelete