Friday, July 17, 2009

ΔΡΕΣΔΗ -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ -ΤΕΧΕΡΑΝΗ


Η θεματολογία της Τέτας είναι παντελώς αδιάφορη. Για τις εφημερίδες μας, σχεδόν στο σύνολό τους και κατά συνέπειαν για εμάς. Ποιός ενδιαφέρεται για την τιμωρία που επέβαλε η Ουνέσκο -ποιά είναι αυτή παλι?-στην πόλη της Δρέσδης, επειδή οι κάτοικοί της επέλεξαν το μπετόν, το σίδηρο και την άσφαλτο για να καλλωπίσουν την παλιά τους πόλη? Εμείς αυτά τα μασάμε. Εδώ λαμπρύναμε τον Παρνασσό με βίλες και τον Υμηττό με κεραίες. Και τους πεζόδρομους με συμπαθητικά καφέ, που το βράδυ μεταμορφώνονται σε δυναμικές ντίσκο για να απολαμβάνουν σύγχρονη μουσική οι βαρήκοοι εκ των γειτόνων! Για τη γέφυρα της Δρέσδης θα μιλάμε τώρα?
Και στην Τεχεράνη? Θα ασχολούμεθα με το μπλακ άουτ που προκάλεσε το κίνημα των ανοήτων με τους στεγνωτήρες, που δεν αποδέχονται τους φωτισμένους ηγέτες τους , μόνο και μόνο επειδή δεν τους αφήνουν να κάνουν το ένα και το άλλο? Αυτά είναι μιμήσεις του διαφωτισμού της Δύσης που αποτίναξε βλακωδώς την θεοκρατία προ αμνημονεύτων και είδαμε πού καταντήσαμε. Να έρχεται ένας γραφειοκράτης των Βρυξελλών και να επιβάλλει πρόστιμο στην γλυκιά μας πατρίδα, επειδή δεν κλίνει τα εθνικά μας σύμβολα.Τους ΧΥΤΑ. Ε ρε Σουφλιάς που τους χρειάζεται..Και Αχματινετζάτ που μας αρμόζει!!
Και τέλος, ποιός ενδιαφέρεται για την Βούλα Τσέτση? Εδώ σχεδόν καταργήσαμε το ΑΣΕΠ, τις αξιοκρατικές διαδικασίες των πράσινων της Ευρωβουλής θα κοιτάμε? Που πάνε και ψηφίζουνε μια ελληνίδα για γενική γραμματέα της πολιτικής τους ομάδας στα καλά καθούμενα? Σιγά μη βγήκε αξιοκρατικά. Κάποιο μέσον θα είχε. Ιδίως την προηγούμενη πενταετία που δεν είχαμε πράσινο ευρωβουλευτή.
Αυτά μας σερβίρει η Τέτα και παρακαλώ ΜΗ..
Ευτυχώς φεύγει διακοπές όπως μας ενημερώνει. Ελπίζω να την συνεφέρει κανένας ''Εκσυγχρονιστής''. Γιατί έτσι όπως πάει μπορεί και να μας ενημερώσει για το κακό που γίνεται τελευταία στο Ιράν με τους δυο μεγάλους αγιοταλάχ να θεωρούν ότι το Ισλαμ δεν μπορεί να σκοτώνει τα παιδιά του και τους Ραφτσαζανίδες να κλπ. Ας το αποσιωπήσω καλύτερα μπας και μετανιώσουν οι Μαρκογιαννάκηδες για την ποινικοποίηση της εθνικής μας μαντήλας. Του καλσόν.

No comments:

Post a Comment