Monday, September 21, 2009

ELENA PANARITIS το ΑΣΤΕΡΙ

''Leading expert in the design and implementation of policy reforms promoting social cohesion and economic development. Specialty in structuring innovative reform models on formalization of property rights; public-private sector partnerships; government modernization; in creating markets in illiquid assets.
Advised countries on economic, financial, and legal policies; involved in strategy design for the re-insertion of Latin American economies into the world-economy in the early 1990s.
Extensive experience in teaming with senior stakeholders – Ministers of Finance, Economics, Privatization, Foreign Affairs, the Congress, private sector leaders of various nations and Managing Directors of major investment banks– Acknowledged internationally for innovative and creative outcomes...''
Καλώς να μας έρθει το κορίτσι, αλλά και αν δεν βγει αληθινό το φημολογούμενο, πάλι μας κάνει υπερήφανους η νέα γενιά επιστημόνων. Η Ξαφά του ΠΑΣΟΚ?
Α.Τ.

7 comments:

  1. Μήπως η νέα Ματσούκα; Όχι η ηθοποιός.

    ReplyDelete
  2. Όχι. Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, και -να η είδηση- του κ.Βαρδάκα, μια και είναι φίλη του, για την περιφέρεια που δεν έχουμε ακόμη επιλέξει, δεν έχει καμμία σχέση με την κ. Ματσούκα και ότι αντιπροσώπευε τότε. Εμείς τουλάχιστον της προτείναμε συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας, επειδή είναι γνωστή γνωστού.

    ReplyDelete
  3. Βαγγέλης ΒαρδάκαςSeptember 20, 2009 at 10:28 PM

    Είμαι πολύ χαρούμενος, παρά όποιες κομματικές επιφυλάξεις, που η "Ελενίτα" μετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ελπίζω οι παραδοσιακές αγκυλώσεις της Βουλής να της επιτρέψουν να φέρει τη γνώση της, που εδώ και μερικά χρόνια της είχαν αρνηθεί ή σνομπάρει εθνικής εμβέλειας ¨καθηγητές", σε θέματα κτηματολογίου και αγοράς γης.
    Μαζί με την Έλενα, κάτι που δεν είχα ακούσει πριν, αμέσως μετά από αυτήν στη σειρά στο ίδιο ψηφοδέλτιο είναι και ο παλιός μου stagiaire το 1991 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηλίας Μόσιαλος, που έχει τεράστια εμπειρία και επιστημονικό έργο στα Οικονομικά της Υγείας στο London School of Economics.
    Καλή επιτυχία και στους δύο!
    Δεν καταλαβαίνω πως μου έτυχε αλλά ήρθε... Μάλλον μεγαλώσαμε πολύ!

    ReplyDelete
  4. ΜΚπράβο και στους δυο. Και κοίτα, ΄΄σύντροφε'' και κανενα ρουσφετάκι και για εμάς τους φίλους. Πάντα θαύμαζα τα κόμματα εξουσίας. Και τα σεβόμουνα. Με τους αρχηγούς είχα κάποια προβλήματα.

    ReplyDelete
  5. Κοίτα, δεν βαρέθηκες τις ιδεολογίες που μας πουλάνε? Συμφέρον είναι κίνητρο υγειές. Ιδεολογίες είναι κίνητρο επικίνδυνο.

    ReplyDelete
  6. Η έκφραση άτιμο πράγμα το συμφέρον προέρχεται εκ της εξής περιπτώσεως.
    Κάποιος παπάς που ποίμαινε περισσότερα χωριά είχε συμφωνήσει με κάποιον συγκεκριμένη ώρα και ημέρα για να του βαφτίσει το γιο.
    Ο πατέρας του νεοφώτιστου είχε ετοιμάσει γλέντι κλπ κλπ. Περνούσε όμως η ώτα και ο παπάς άφαντος..(Εποχή προ της κινητής τηλεφωνίας). Πηγαίνει στο σπίτι του παπά να δει μήπως έπαθε τίποτα και πληροφορείται ότι ο παπάς ήταν σε κάποιο γειτονικό χωριό για να κάνει κάποιο άλλο μυστήριο. Εξοργισμένος καβαλάει το γαϊδαρό του και πηγαίνει προς στο γειτονικό χωριό να βρει τον παπά. Στον δρόμο συναντά τον παπά να επιστρέφει στο πρώτο χωριό όσο πιο γρήγορα μπορούσε. (Είχε συντονίσει και τα δύο μυστήρια, αλλά ο συντονισμός έπεσε έξω) Όταν ο πελάτης άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον παπά "δεν ντρέπεσαι παπά κλπ κλπ) ο παπάς τον απεστόμωσε με την φράση. "Άτιμο πράγμα το συμφέρον."
    Βεβαίως στην πολιτική όπου συνήθως οι πολιτικοί μας δουλεύουν δεν βρίσκω κακό να τους δουλεύουμε και εμείς..
    Στην ουσία δηλ. συμφωνώ!

    ReplyDelete