Saturday, November 28, 2009

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Πού να το φανταζόμουν. Τότε που άκουγα τον συμφοιτητή Ολύμπιο να αγορεύει στο αμφιθέατρο κι εμείς να ακούμε στα χαμένα. Μα λέγονται τέτοια πράγματα στο ΕΜΠ κατά της χούντας! Μα δεν φοβάται το χαιβάνι! Γελαστός και είρων ο Ολύμπιος συνέχιζε κάθε μέρα μέχρι την βίαιη στράτευσή του. Τώρα, έζησε κι αυτό. Μπράβο παιδιά του χώρου.Συνεχίστε. Καλά πάτε. Ο κόσμος που μας προτείνετε είναι καλύτερος απ΄τον δικό μας. Και πιο δημοκρατικός. Για Ολύμπιους και για Σώτες θα μιλάμε τώρα..Σειρά του Ράπανου. Που αφού κλείστηκε φυλακή για χρόνια για εκείνες τις βόμβες με τον Ανωμερίτη, τώρα τολμάει να διαδάσκει Οικονομία και να ηγείται της Εθνικής Τράπεζας. Καλά πάτε.. Τι να λέει ο Μητσάρας άραγε.

''..Τη δεύτερη φορά που συνάντησα τα «επιχειρήματα» των αποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών» ήταν προχθές βράδυ σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φοιτητικός Ομιλος Προβληματισμού «Ελεύθερη Σκέψη» με θέμα «Η κουλτούρα της πολιτικής βίας». Μια ομάδα αποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών» αποφάσισε να δείξει στους φοιτητές με έργα τι είναι η «κουλτούρα της πολιτικής βίας», έκαναν δηλαδή κάτι σαν εργαστήριο μετά τις θεωρίες που ανέπτυξαν δύο εξέχουσες προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Ολύμπιος Δαφέρμος και ο Δημήτρης Ψυχογιός.

Δεν ήρθαν να ακούσουν και να μιλήσουν. Kαμιά 15αριά από αυτούς μπούκαραν ξαφνικά προς το τέλος της εκδήλωσης. Διέκοψαν τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο που εκείνη τη στιγμή μιλούσε για το άρθρο μου υπέρ της ελευθερίας έκφρασης ακόμη και του Indymedia. Εψεξαν τους φοιτητές που τόλμησαν να καλέσουν σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου «έναν υπονομευτή του ασύλου σαν τον Μανδραβέλη». Το αστείο είναι ότι και αυτοί δεν ήταν φοιτητές. Μπουκάροντας στο άσυλο και προπηλακίζοντας τους ομιλητές, δήλωναν ότι βρίσκονταν εκεί για να το... προστατεύσουν..'' Πάσχου Μανδραβέλη, ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment