Friday, November 27, 2009

''WISH'' ,Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..


Η Μαριάνα και ο Ανδρέας Σταύρακας, εκεί στο νησί τους , στην Λευκάδα, με πάθος υπηρετούν την ζαχαροπλαστική Με τις κεραίες στραμμένες προς την Ευρώπη, μπήκαν και στον χώρο της σοκολάτας. Με εξαγωγές. Σήμερα το βράδυ στο σινε Κεραμεικός στις 9 το βράδυ οργανώνουν την πρώτη γιορτή σοκολάτας. Και μάλιστα λευκαδίτικης.Για κρατήσεις θέσεων Λευκαδίτeς και άλλοι επτανήσιοι φίλοι της σοκολάτας, στο τηλ 210 5783080. Μπράβο παιδιά. Συνεχίστε την δημιουργία.

''..Στην εποχή των Αζτέκων, θεωρούσαν το ρόφημα της σοκολάτας χωνευτικό,δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής τους. Η σοκολάτα κατασκευάζεται από τους σπόρους του τροπικού δέντρου κακάο, του οποίου η επιστημονική ονομασία είναι Theobroma Cacao. Η λέξη Theobroma έχει ελληνική προέλευση και σημαίνει «φαγητό των θεών». Έχει υπολογιστεί ότι η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 ουσίες που επιδρούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και απελευθερώνουν ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες, είναι φυσικές ορμόνες του οργανισμού μας που έχουν ανάλογη δράση με τη μορφίνη και μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα.

Η σοκολάτα περιέχει τρυπτοφάνη, που ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί για να συνθέτει τη σεροτονίνη, μία ουσία που προκαλεί αισθήματα αγαλλίασης και έκστασης..''

Διαβάστε περισσότερα..

www.wish-chocolate.gr

No comments:

Post a Comment