Saturday, November 28, 2009

ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολιτισμό διαλόγου, συμβιβασμών και σεβασμού στην ιδιαιτερότητα Από τον διαφωτισμό μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλές παλινδρομήσεις Και εγκλήματα και γενοκτονίας εν ονόματι της καθαρότητας της φυλής.Στην Ελλάδα, χώρα καθυστερημένη και χωρίς παράδοση διαφωτισμού, αλλά με άλλα θετικά χαρακτηριστικά, όπως ο οπορτουνισμός, τα συναισθήματα μεταλλάσσονται και μεγιστοποιούνται χωρίς αντίκρισμα. Ευτυχώς. Το 98 ο Μιλόσεβιτς ήταν ήρωας, αλλά δεν κουνήσαμε το δαχτυλάκι μας να βοηθήσουμε τους Σέρβους αδελφούς. Ο αντισημιτισμός έκδηλος στα λόγια, ευτυχώς δεν μεταφράζεται συνήθως σε πράξη. Όντας λοιπόν οπορτούνες, επαναλαμβάνω ευτυχώς, στα λόγια εκτελούμε τον διπλανό. Σε άλλες χώρες όμως πιο πολιτισμένες, οι άνθρωποι πιστεύουν αυτά που λένε. Τι είναι τελικά καλύτερο? Πιστεύω το δικό μας χούι.

''..Αντισημιτισμός υπάρχει και σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα δεν εξαιρείται. Υπάρχει και ελληνικός αντισημιτισμός Και είναι διάχυτος, σε όλο το πολιτικό φάσμα: από τη Δεξιά έως και την Αριστερά.

Αυτό όμως που προσωπικά βρίσκω περισσότερο ανησυχητικό και από την ύπαρξη αντισημιτισμού είναι η καχεκτική καταδίκη των αντισημιτικών φαινομένων. Είδαμε πριν από λίγους μήνες π.χ. το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών να αθωώνει τον κ. Πλεύρη. Ανατριχιαστικό γεγονός που, ουσιαστικά, δεν μας απασχόλησε. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα επακολουθούσε σάλος και κατακραυγή. Εδώ, οι αντιδράσεις ήταν πολύ περιορισμένες''

Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment