Thursday, January 28, 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.


Η on line εφημερίδα zoomnews.gr μας έκανε την τιμή να αναρτήσει το χτεσινό μας κείμενο στην ιστοσελίδα της. Τους ευχαριστούμε. Δείτε και την υπόλοιπη. Έχει νεύρο, άποψη και καθόλου λαικισμό.
http://www.zoomnews.gr/?p=6426

Και πριν αλέκτωρ κλπ να η Wall Street Journal..
και να και το Reuters..''Greece's financial problem has put a cloud over the outlook for Europe and its impact on global growth''.

"The ultimate fear is always contagion and the global recovery is fragile. So will it go to Portugal or Spain and so on?" said Scott MacDonald, head of research at Aladdin Capital in Stamford, Connecticut.


Επίσης το ΒΗΜΑ on-line ανέβασε ένα αφιέρωμα στον Χ.Λαμπράκη με τεχνική που πρώτη φορά εφαρμόσαμε στον Τύπο στην Ελλάδα. Kαι είναι open sources..
H ζωή ενός μύθου..

2 comments:

  1. Εγώ αντιθέτως θα έλεγα ότι η Γερμανία πέτυχε με την ΜπουντεςΜπανκ ότι απέτυχε με τη Βέρμαχτ. Την οικονομική (και οσονούπω και πολιτική) κυριαρχία της στην Ευρώπη.
    Καθορίζει την οικονομική (άρα και την πολιτική) ζωή των Ευρωπαϊκών Εθνών.
    Αποφασίζει ποιός θα παράγει τι και που. Ότι δηλ. επεδίωκε και ο Χίτλερ..
    Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα μου δείχνει ενεργούμενο (οργανέτο ίσως) της ΜπουντεςΜπανκ.
    Επομένως δεν συμφωνώ ότι η Γερμανία θα βγει από την ζώνη του Ευρώ ούτε και ότι θα αφήσει την Ελλάδα να βγεί!!
    Στόχος της είναι να μαζέψει και άλλους στο club που διευθύνει, όχι να διώξει τα υπάρχοντα μέλη του. Πως θα τα ελέγχει επηρεάζει μετά την αποχώρησή τους;

    ReplyDelete
  2. Βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξη την άποψή σου σε σχέση με τη σημερινή ζοφερή εικόνα διακυβέρνσησς από τα κόμματά μας. Αν έχει τα κότσια η Γερμανία μα βάλει τάξη στο βιλαέτι της Ελλάδας με γειά της και χαρά της. Κυρίως με υγεία και χαρά δική μας. Αλλά τόσο αφελής δεν είναι. Το πιο πιθανό είναι να την εμπλουτίσουμε με τα δικά μας ταλέντα, παρά να μας επιβάλει τον ορθολογοικό τρόπο παραγωγής της. Επί πλέον έχουμε και υπερήφανο παρελθόν. Όταν ο φασισμός-ναζισμός της εκδιώχθηκε από τημ κατακτημένη μας χώρα, εμείς πανέξυπνοι και ζωηρούληδες πέσαμε με φόρα ο ένας στην αγκαλιά του άλλου για να αλληλοσφαχτούμε με την ησυχία μας. Αν λοιπόν φαντάζεται η Μέρκελ ότι μπορεί να μας καταχτήσει για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας ώστε να μας απομυζά ανενόχλητη, είναι μακριά νυχτωμέμνη. Θα συνεχίσουμε απτόητοι να δανειζόμαστε μέχρις ότου τα καταφέρουμε να την βουλιάξουμε και αυτήν στην ανατολίτικη παράδοσή μας. Να..

    ReplyDelete