Sunday, February 21, 2010

ΘΑ ''ΣΩΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ''ΣΩΘΕΙ'' και Ο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ Ο ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ

''..Le plan d’intervention de l’Eurozone se précise donc. On savait déjà qu’il n’était pas question de laisser tomber la Grèce ainsi que l’ont affirmé solennellement les Vingt-Sept lors du Sommet européen du 11 février. Le 15 février, Jean-Claude Juncker, le premier ministre luxembourgeois et président de l’Eurogroupe, a répété le message :« les marchés financiers se trompent lourdement s’ils pensent qu’ils peuvent mettre en pièces la Grèce ». C’était une évidence, mais les marchés étaient entrés dans une zone où l’irrationnel l’emportait sur l’analyse, il convenait de le marteler..'' BLOG COULISSE DE BRUXELLES. Quatrmer
Διαβάστε περισσότερα..

O ίδιος δημοσιογράφος με έναν συνάδελφό του, συνέχισε την έρευνά του για τον ρόλο της Goldman Sachs και του Paulson , με λεπτομέρειες που προκαλούν μεγάλη αναστάτωση , οι οποίες δημοσιεύθηκαν εχτές στην Liberation. Να τραβάς τα μαλλιά σου με τα παιχνίδια που παίζονται με το ΕΥΡΩ, και με αφορμή την Ελλάδα, από τεράστια κεφάλαια κερδοσκοπικά και μη, καθώς και σοβαρή εφημερίδα της Αγγλίας. Αν κερδίσουν όσοι στοιχηματίζουν στην πτώση του ΕΥΡΩ και στην πτώχευση της Ελλάδας, θα κερδίσουν πολλά. Αν η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εκδηλωθεί έγκαιρα, θα χάσουν πολλά. Πάρα πολλά. Γι αυτό το παιχνίδι δεν έληξε ακόμη και με κάθε μέσο και κυρίως τον Τύπο, θα προσπαθήσουν να λυγήσουν τους αντιπάλους. Η αύξηση των αμερικάνικων επιτοκίων πάντως τους ήρθε μια χαρά.
Όλα αυτά δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν από τις δικές μας ευθύνες σε σχέση με την κακοδιαχείριση, την διαφθορά, την διοικητική ανικανότητα και το άρρωστο Κράτος τελωνιακών και μη. Αν δεν αλλάξει όλο αυτό το σύστημα, θα έχουμε σύντομα την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης. Θα την είχαμε ήδη αν δεν είμαστε στο ΕΥΡΩ. Γιατί όσα κι ανα μας δανείσουν, το χρέος είναι ήδη..
Από το Υπουργείο Οκονομικών έως τη Σελήνη..

No comments:

Post a Comment