Saturday, February 27, 2010

ΚΑΛΕ, ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ..


«Δεν έχετε συναίσθηση σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα σας» επαναλάμβανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σεσίλιο Ορέλιο, απευθυνόμενος σε πέντε γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης ( Εφη Μπεργελέ, Στ. Γκρίτζαλη , Ν. Γεωργαράκη, Θ. Τσέκο ), στη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών κυρία Κλαουδάτου και σε μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Προς επίρρωση μάλιστα των... ισχυρισμών του, ο κοινοτικός ελεγκτής κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να του απαντήσουν σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Από τη μία “απεντάσσετε” το έργο για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης και από την άλλη η πολιτική που παρουσιάζετε είναι προς την κατεύθυνση της υποστήριξης του στρατηγικού σχεδιασμού» τόνιζε. «Από τη μία έχετε σύμβουλο τον ΟΟΣΑ και από την άλλη δεν δίνετε προτεραιότητα στις συστάσεις του». «Μιλάτε για νέα αξιολόγηση και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχετε σχεδιάσει ούτε πρόγραμμα κινητικότητας ούτε πρόγραμμα εκπαίδευσης των προϊσταμένων για το πώς θα διεξάγονται οι αξιολογήσεις». »... «Πείτε μας ποια υπουργεία καθυστερούν και δεν θέλουν να μπουν στο Πρόγραμμα»..'' ούτε μπορείτε να αναφέρεστε σε δράσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου»..''ΤΟ ΒΗΜΑ''
Διαβάστε περισσότερα..

Καλέ, αυτός μας ξέρει καλύτερα από εμάς! Πότε πρόλαβε? Εδώ εμείς τρία χρόνια αγωνιζόμαστε να καταλάβουμε τι θέλουμε, πώς το θέλουμε, πότε το θέλουμε, γιατί το θέλουμε και παρ΄
ολ' αυτά καταφέραμε και απορροφήσαμε 3% του ΕΣΠΑ-μάλλον σε προκαταβολές- κι αυτός έρχεται και μας προσβάλει χειρότερα κι από το ''FOCUS''! Ο μαρτυριάρης. Λέει ότι θα τα σώσει στον Υπουργό, επί πλέον . Ούτε στην Βοσνία δεν φέρεται έτσι ο εκεί δικός μας..Με το σεις και με το σας τους έχει σέρβους, κροάτες και μουσουλμάνους.
Λοιπόν, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι η Επιτροπή συνειδητοποίησε την ''συνενοχή'' της στην ''ελληνική τραγωδία'', όπως μας εξήγησε η Σύνοδος Κορυφής, που τους έβαλε ξάφνου το ΔΝΤ από δίπλα, προσβάλοντας όχι εμάς, αλλά τους κοινοτικούς με την βελούδινη διατύπωση πως οι του ΔΝΤ έχουν το know how..
Και για να σοβαρευόμαστε. Αν τη γλυτώσουμε χάρη της κοινοτικής αλληλεγγύης, είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε. Επώδυνα, αλλά χωρίς καμία δυνατότητα διατήρησης του Κράτους της μεταπολίτευσης.
Ο άλλος δρόμος είναι η ''αλβανοποίηση'' του Εμβέρ Χότζα, που έμμεσα αλλά σαφώς προτείνουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις και οι κερδοσκοπικές αγορές, αντί της ''φινλανδοποίησης'' που απαιτεί ο 'Ολι Ρεν. Ακόμη και στην Παιδεία.
Και τα σχόλια του ek του Βορρά, φίλου μας

http://www.zoomnews.gr/?p=12508

4 comments:

  1. Πολύ στενοχωρέθηκα με αυτόν τον οργίλο Πορτογάλο της Commission. Άκου εκεί να θέλει δράσεις εφαρμογής και όχι σχέδια και μελέτες! Και να θέλει να μάθει και που πήγαν οι προκαταβολές! Έχω όμως μια φρικτή υποψία: Ότι ο κος Orelio δεν έχει συνομιλητές απέναντί του που να μπορούν - ή να θέλουν - να συννενοηθούν επι της ουσίας.Προτείνω λοιπόν μια ριζοσπαστική πρόταση : την άμεση απόσπαση 200 κοινοτικών υπαλλήλων που θα μοιραστούν στα όσα Υπουργεία έχουμε και θα αναλάβουν να κάνουν κουμάντο. Κατά προτίμηση Φιλανδών, Σουηδών, Ολλανδών και άλλων υπερβόριων (που θα χαρούν τα μάλα να βρεθούν στο ωραίο κλίμα της χώρας μας). Τι λες Αντώνη να το προωθήσουμε ως ιδέα;
    ΛΩΡΑ

    ReplyDelete
  2. Κατ΄αρχάς μην στεναχωριέσαι. Δεν νομίζω ότι οι συνομιλητές του το πήραν επί πόνου. Σου λέει, ας τον να λέει. Δεν ξέρει τι θα πει ελληνική διοίκηση.. Η ιδέα σου καλή μου φαίνεται, αλλά θα προτιμούσα να στείλουν καμμιά εκατοστή σουηδέζες δημοσίους υπαλληλήλους ή και δημοτικές. Και τη δουλειά θα κάνανε, και οι δικοί μας θα καθόντουσαν να κοιτάνε και κάτι νόστιμο, αντί να κοιτάνε τίποτε βλοσυρούς Μαξ φον Σύντοφ και να τους κόβεται η όρεξη.

    ReplyDelete
  3. Βαγγέλης ΒαρδάκαςFebruary 28, 2010 at 6:25 PM

    Φοβάμαι ότι εγώ να σας στείλω από το Νεπάλ μικρόσωμες και μελαψές δε θα βοηθήσει. Εκτός αν πάρουμε όλοι τα βουνά, μια και αυτές έχουν εμπειρία...
    ΥΓ Συγχαρητήρια στη Vodafone Ελλάδος, που μην έχοντας πληροφορηθεί ότι υπάρχει η χώρα αυτή, δεν έχει προβλέψει roaming!

    ReplyDelete
  4. Χαιρετώ το περήφανο Νεπάλ που σε φιλοξενεί. Τις μικρόσωμες στείλε τις, πάντα χρήσιμες θα είναι. ΗΣυγχαρητήρια και στην Βόνταφον που σε εξυπηρετεί.

    ReplyDelete