Sunday, February 28, 2010

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

H πρώτη δοκιμασία του ΕΥΡΩ συνεχίζεται. Για να πούμε ότι όλα θα πάνε ''καλά'' υπάρχουν μερικές προυποθέσεις.
1. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι rien ne va plus. Όλα πρέπει να αλλάξουν και πρώτα από όλα η νοοτροπία που εξέθρεψε την διαφθορά, την ανικανότητα της διοίκησης, την υποβάθμιση της Παιδείας, την φοροδιαφυγή, τον νεποτισμό, και την ιδεολογία του περιούσιου.
2.Η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι το ΕΥΡΩ της 10 χρονης ανάπτυξης με σταθερότητα και ασφάλεια νομισματική είναι παρελθόν. Ή θα βαδίσει τον δρόμο της ολοκλήρωσης μέσα από θεσμικές προσαρμογές της ΟΝΕ και την θέσπιση κανόνων για τις αγορές που δεν ελέγχονται, ή θα διαλυθεί κα θα παραμείνει ένας σκληρός πυρήνας.
3.Οι αγορές των κερδοσκόπων θα καούν στην περίπτωση της Ελλάδας μέσα από την εκδήλωση της κοινοτικής αλληλεγγύης, και ίσως διστάσουν να επαναλάβουν το παιχνίδι ''πίνω αίμα'' για άλλες χώρες της ΟΝΕ.
4.Οι έλληνες συνειδητοποιούμε, ότι έχουμε δυο δρόμους να ακολουθήσουμε. Ή θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με μια προσπάθεια μακρόχρονη και επώδυνη, ή θα εγκαταλείψουμε το ΕΥΡΩ χρεοκοπώντας. Μέσος όρος δεν υπάρχει. Η επιλογή δική μας.
5.Βαδίζουμε τον δύσκολο δρόμο, και με λίγη τύχη η ύφεση δεν καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό όπως προβλέπουν μερικοί και η ηγεσία της χώρας-πολιτικοί, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί κλπ - αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Αν τα καταφέρουμε, τότε το δάχτυλο της ''Αφροδίτης του FOCUS'', θα αφορά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Αλλιώς θα αφορά εμάς.

1 comment:

  1. τόση συνειδητοποίηση ούτε το κάτα χέγκελ Πνεύμα δεν χρειάστηκε.

    εν παση περιπτώσει, μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι ασυνειδητοι τα ανωτέρω, ας διδαχθούμε (μετά μουσικής και χορού) επίκαιρες οικονομικές θεωρίες :

    http://www.econstories.tv/home.html

    υσ: Ο Τζ.Μ.Κέυνς ήταν one of a kind!

    ReplyDelete