Tuesday, March 23, 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ του ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ


'',,Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να υποδειχθεί από τη Βουλή και κατόπιν να σχηματίσει την κυβέρνηση. Ο Yanukovych όμως το αγνόησε και διόρισε τον δικό του Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση. Μετά χρόνια ολόκληρα προσπαθειών να διαβρώσει τις εξουσίες του προηγούμενου Προέδρου Viktor Yushenko αγνοεί επιδεικτικά μεγάλο μέρος από το προηγούμενο “εργο” του και αποκατέστησε τις εξουσίες που απελάμβανε ο Kuchma (σ.μ. o προκάτοχος του Yushenko που “αποκαθηλώθηκε” από την πορτοκαλλί επανάσταση). Και η νέα του κυβέρνηση αποτελείται από γνωστά πρόσωπα, πολλά από τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις χειρότερες υπερβολές του καθεστώτος Kuchma..''

4 comments:

  1. Δεν βρίσκω ιδιαιτέρως συνετό ξένες επιχειρήσεις να σχολιάζουν την πολιτική ζωή της Ουκρανίας είτε έχουν είτε δεν έχουν δίκαιο!!

    ReplyDelete
  2. Δεν σχολιάζεται, μεταφράζεται

    ReplyDelete
  3. Βαγγέλης ΒαρδάκαςMarch 24, 2010 at 12:04 AM

    To κείμενο δεν είναι σχόλιο κάποιας επιχειρησης, αλλά του αγγλόφωνου Ουκρανικού τύπου.
    Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να δημοσιευθούν και"χειρότερα".
    Η ουσία πάντως είναι μία: η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της Ουκρανίας είναι αντίστοιχη με εκείνη της Ελλάδος. Μόνο που το τελευταίο "το πιάσανε στα πράσα" και δε τα βγάζει εύκολα πέρα!

    ReplyDelete
  4. Εν πάση περιπτώσει μακρά ιστορία των Ελλήνων της διασποράς -και εξήγηση ίσως της επιτυχίας τους-είναι ότι παντού είναι με το τοπικό "γκουβέρνο".
    Στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία στις γνωστές εξεγέρσεις δεν πήγαν βεβαίως με το τοπικό γκουβέρνο, αλλά με το Ρωσικό Στρατό.
    Αλλά πήγαν πάντως με τον νικητή!!

    ReplyDelete