Wednesday, April 21, 2010

''ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ'' ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

.Δημοσιεύω ένα κείμενο που μου απεστάλη σήμερα, πριν λίγο, σχετικό με το άρθρο στα ''ΝΕΑ''
''Ζητώ συγγνώμη''


''Καλησπέρα σας κ.Τριφύλλη,
 
είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο,γεμάτη όνειρα,φιλοδοξίες και επιθυμίες..Τουλάχιστον μέχρι πρότινος..
Την Παρασκευή 16 Απριλίου διάβασα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" το άρθρο σας.Οφείλω να ομολογήσω πως απελπίστηκα...Γιατί συνειδητοποίησα πώς πραγματικά είναι η κατάσταση και πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσπάθεια αλλαγής πλεύσης για τη χώρα.Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα πως η δική μου γενιά είναι αυτή που θεωρείτε πιο αδικημένη,αυτή στην οποία πέφτει όλο το βάρος,καθώς εμείς θα εισπράξουμε τις συνέπειες όλων των λαθών που αναφέρετε..Και η αλήθεια είναι πως είναι πολλά..Είναι όμως τα τελευταία ή θα ακολουθήσουν κι άλλα που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη;Και τι θα συμβεί αν και η δική μας γενιά συνεχίσει να κάνει τέτοια καταστροφικά λάθη;Αυτό προσωπικά
 δεν θέλω να το ζήσω..Δεν θέλω να δεχτώ ότι βρισκόμαστε σε τέλμα..Όπως επίσης δεν θέλω να δεχτώ το ότι θα πρέπει να ζήσω τη ζωή μου με στρατιωτική πειθαρχία και "μικρά" όνειρα για να βοηθήσω τη χώρα να επανακάμψει..
Σας παρακαλώ εκ μέρους πολλών φιλόδοξων νέων να δημοσιεύσετε ένα πιο αισιόδοξο κείμενο..Το χρειαζόμαστε για να πιστέψουμε πως αξίζει να μείνουμε στην Ελλάδα και να τη βοηθήσουμε..Γιατί δεν σας κρύβω πως περνάει πολύ συχνά από το μυαλό μου
 η προοπτική του να φύγω σε κάποια χώρα του εξωτερικού με το τέλος των σπουδών μου..Σε κάποια χώρα που δεν είναι τσακισμένη και που προσφέρει καλύτερο μέλλον από αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σε εμάς..
 
Με εκτίμηση,
Πολυδώρου Σίσσυ''

Aγαπητή κ. Πολυδώρου και μέλλουσα συνάδελφε.


Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γράψετε εσείς ένα αισιόδοξο άρθρο, κείμενο λογοτεχνικό ή ποίημα και να το αναρτήσουμε στο μπλογκ. Και όποια απόφαση πάρετε, να την πάρετε ανεξάρτητα από το κείμενό μου. Πάντως, αυτό που μπορώ να σας πω σε σχέση με τις επιλογές σας είναι το εξής. Αν μεν πάτε στο εξωτερικό, να πάτε για θετικούς λόγους και όχι για αρνητικούς. Αν πάλι μείνετε στην πατρίδα που περνάει ακόμη μια φορά κρίση σοβαρή, θα σας πω τα λόγια του Ζαχαριάδη. Ο τότε Γενικός Γραμματέα του ΚΚΕ, φυλακισμένος προπολεμικά στην Ακροναυπλία έλεγε στους συγκρατούμενούς του. ‘’ Τρώγε το φαί σου, αγάπα το κελί σου και διάβαζε πολύ’’.


Με πολλή εκτίμηση
Αντώνης Τριφύλλης.

No comments:

Post a Comment