Saturday, June 19, 2010

ΠΡΕΒΕΖΑ ''ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ'' ΚΑΙ ''ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

''Φέτος, Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γιορτάζει σε 24 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και η παρaμεγαλώνει...Η Πρέβεζα συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας το παρόν μουσικά και καλλιτεχνικά σε Ελλάδα και Ευρώπη , για 2η χρονιά. Εφέτος  συμμετέχει και η Πάργα και  για πρώτη χρονιά και την Φιλιππιάδα..Εχτές έγινε η ζωντανή αναμετάδοση της όπερας Carmen του Georges Bizet από το Palau de les Arts Reina Sofía στην Βαλένσια της Ισπανίας, στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο "Κυανή Ακτή" και στο Καμίνι της Πάργας.
Η αναμετάδοση πραγματοποιήθηκε  ταυτόχρονα σε 37 πόλεις στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ζωντανή αναμετάδοση από το Palau de les Arts Reina Sofia της Βαλένθιας στην Ισπανία.
- Carmen του Bizet από την Συμφωνική Ορχήστρα της Βαλένθιας
Διευθυνει ο Zubin Mehta / Carmen, Elina Garanca''
Ζήσαμε λοιπόν μια μοναδική παράσταση της ''Κάρμεν'' από την οθόνη του κηποθέατρου της Πρέβεζας σε απ΄ευθείας μετάδοση από την Όπερα της Βαλέντσια. Η Γκαράντσα ήταν θεική. Ο Ζούμπιν Μέχτα απίθανος και η σκηνοθεσία του Κάρλος Σάουρα μαγνητική. Μια ''Κάρμεν'' που άφησε ιστορία. Όλα αυτά  στο κηποθέατρο με ελαφρό φεγγάρι και δροσιά. Μπράβο στα παιδιά  της ''Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας''!
Και μια κακότεχνη γεύση από το μοναδικό αυτό θέαμα από το βιντεάκι μας όχι για την εικόνα που δεν υπάρχει, αλλά για την ΦΩΝΗ της Γκαράντσα.

2 comments:

  1. Αγαπητέ Αντώνη,

    Διάβασα με χαρά το σχόλιο σου που προσυπογράφω πλήρως (για τη φωνή επιφυλάσσομαι)!

    Η "Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας" είναι και λίγο "παιδί" μου μια και είναι προέκταση και υποκατάστημα της ΜΚΟ "CulturePolis - Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών: Παράρτημα Αδριατικής-Ιονίου" που δημιούργησα το 2006 στην Κέρκυρα επιστρέφοντας απο τις Βρυξέλλες.
    Η φίλη και πολύτιμη συνεργάτις μου Φωτεινή Παπαχατζή - με ειδικές σπουδές και εμπειρίες στον πολιτισμό, που συντονίζει την Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας του CulturePolis, έχει αλλάξει - απο το 2007 και μετά που μας ανακάλυψε, το πολιτιστικό τοπίο της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής και συμμετέχει σε όλες τις αξιόλογες προσπάθειες κινητοποιώντας τις τοπικές δυνάμεις (παρόλες τις αντιξοότητες).

    Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο απόηχος έφτασε και σε εσένα. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

    Φιλικά


    Βασίλης
    -----------------------------------------------
    Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης
    Ιδρυτής και Πρόεδρος

    CulturePolis - Διεθνές Φόρουμ Πολιτιστικής Συνεργασίας
    (Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών: παράρτημα Αδριατικής - Ιονίου)
    Έδρα: Αλεποχώρι, Καμάρας, 49084 Κέρκυρα, Ελλάδα
    Γραφείο Κέρκυρας: τηλ./φαξ: +30 26610 54592 / Γραφείο Αθήνας: τηλ./φαξ: +30 210 6511885
    Skype : vlvlvl2007; Κινητό: +30 6944726602
    Web: culturepolis.org / e-mail: secretariat@culturepolis.org & vasileios.laopodis@gmail.com
    -----------------------------------------------

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ Βασίλη
    Οποία έκπληξη. Χαίρομαι για τις δραστηριότητές σου και το μπλογκ είναι ανοιχτό σε ενημέρωση όπως σε όλους τους συνσδέλφους. Θα διαφωνήσουμε για την φωνή, αλλά θα συμφωνήσουμε στη δουλειά της Φωτεινής. Βέβαια η Πρέβεζα δεν είναι ο εξ αγχιστειας τόπος μου. Είναι η Λευκάδα. Αλλά τα τελευταία χρόνια η Πρ'εβεζα έχει πέρει το πάνω χέρι από τ'ότε που έφτγε ο Σφέτσας από τα πολιτιστικά του Δήμου

    ReplyDelete