Thursday, July 29, 2010

Η ''ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ'' ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ε, ΑΣ ΜΗ ΜΠΑΙΝΑΜΕ..

Φαινόμενο περίεργο. Ένας από τους πιο δυναμικούς και ενημερωμένους δημοσιογράφους, τάσσεται υπέρ της άποψης να μην δεχόμαστε τα πάντα από τους ''χαμηλόβαθμους''(Κάτι μου θυμίζει..). Και να εξοπλιζόμαστε με επιχειρήματα, ώστε να τους αντικρούουμε. Μα η απελευθέρωση της ενέργειας είναι νομοθεσία κοινοτική που έχει ψηφίσει και η Ελλάδα. Απλώς παίζει χρόνια ατελείωτα κατενάτσιο.. Τώρα θυμηθήκαμε το φτηνό ρεύμα?Αυτοί πάντως και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να το ξεχάσουν. Όπως την πλήρη απελευθέρωση των ΄΄κλειστών'', με σωρεία παραβιάσεων και προσφυγών στο Εΰρωπαικό δικαστήριο. Τι να κάνουμε¨? Η μία λύση είναι να συμμορφωθούμε και ας πέσει κάποτε η Κυβέρνηση. Η άλλη να αναλλάβει η Παπαρήγα με τους συνδικαλιστές να τελειώνουμε με την δήθεν ευρωπαική Ελλάδα. Η τρίτη, να έρθετε στα Κύθηρα, να ασχοληθούμε με τους Αυστραλούς συμπατριώτες μας..
Μ.Φ.
''..Αντιστοίχως απαιτούν την ταχεία απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, επειδή δογματικά πιστεύουν ότι το μονοπώλιο της ΔΕΗ ζημιώνει την ελληνική οικονομία. Αγνοούν βεβαίως ότι η υπερπεντηκονταετής κρατική επένδυση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής αποδίδει σήμερα τα μέγιστα και εξασφαλίζει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα στην ελληνική οικονομία, πολύ φθηνότερο απ΄ αυτό που δύνανται να προσφέρουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί. Με άλλα λόγια πολλές είναι οι γκρίζες ζώνες της τρόικας, οι οποίες θέλουν προσοχή και αξιόπιστη διαπραγμάτευση

1 comment:

  1. Βαγγέλης από ΒαρκελώνηJuly 29, 2010 at 5:01 PM

    Πρόκειται περί του τυπικού Ευρωπαϊκού Αναλφαβητισμού, στον οποίο έχουν βουλιάξει τον Ελληνικό λαό οι δημοσιογράφοι (έγκριτοι, ημιέγκριτοι, πολυμαθείς, ημιμαθείς ή αμαθείς, φυλασσόμενοι -ως σημαίνοντα πρόσωπα- από την ΕΛΑΣ ή όχι) με πρώτους και καλύτερους τους εαυτούς τους... (Δεύτεροι έρχονται οι εκ των πολιτικών μας καθηγητές ημεδαπών πανεπιστημίων... That's another story....)

    ReplyDelete