Friday, October 29, 2010

''Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ'' της ΕΥΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Από τούρτες, μους και πάβλοβα μέχρι ρυζόγαλο και γλυκό κουταλιού και από γρανίτα και παρφέ μέχρι κρύα γλυκιά σούπα και χαλβά. Συνολικά, 15 λαχταριστοί τρόποι για να κεράσετε φράουλες.
Σε όλους αρέσουν οι φράουλες, μικρούς και μεγάλους. Είναι το γοητευτικό χρώμα τους που δεν μοιάζει με κανένα άλλο κόκκινο, είναι αυτό το σχήμα καρδιάς όλο καμπύλες. Ισως όμως είναι και η εποχή τους· η άκρη της άνοιξης μέσα στην έκρηξη των χλωρών χρωμάτων και την αρχή του καλοκαιριού, πάντα συνδεδεμένου με τη χαλάρωση, την ξενοιασιά, την άπλα.
Εκεί εισβάλλουν οι φράουλες· δίνουν χρώμα και γεύση σε κρέμες, στέκονται πάνω σε τάρτες και τούρτες άσπρες, λεμονί ή σοκολατένιες. Γεμίζουν βάζα με μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, γίνονται γρανίτες, παγωτά, στολίζουν φρουτοσαλάτες, γίνονται παχύρρευστες, μυρωδάτες, ηδονικές κατακόκκινες σος!

No comments:

Post a Comment