Monday, February 21, 2011

Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : ''ΤΟ ΠΕΠΛΟ''

Ποιος δεν έχει καταλάβει ακόμη? Η κρίση συνεχίζεται, μεταλλάσσεται συνεχώς και διασχίζει τον χώρο και τον χρόνο άναρχα. Και τα πέπλα πέφτουν ένα ένα. Αυτά που κρύβουν την βαθύτερη αιτία της κρίσης. Τη διπλή μετατόπιση του πλούτου. Προς την Ασία και τη Ν.Αμερική εξωτερικά και προς όλο και λιγότερους στο εσωτερικό. Του βιομηχανικού κόσμου.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, η μετατόπιση των κερδοσκόπων από το ΕΥΡΩ στο πετρέλαιο και κυρίως στα τρόφιμα, υποδηλώνουν ότι οι μεγάλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση. Στο μέτωπο της κερδοσκοπίας, μόνο εθνικά και αποσπασματικά μέτρα λαμβάνονται με μηδενικό αποτέλεσμα. Και έτσι , η κρίση suprimes μεταλλάχθηκε σε χρηματοοικονομική ασφυξία, σε ύφεση και μετά σε κρίση ομολόγων και τώρα σε πολιτικοκονωνική.
Στην Ευρώπη και με την Πορτογαλία στο επίκεντρο, η συντριβή της Μέρκελ στο Αμβούργο κάνει δυσκολότερη την ολοκλήρωση των μέτρων αλληλεγγύης, και λιτότητας που επιλέγουν οι 27 για να στήσουν τον μηχανισμό της απαραίτητης οικονομικής διακυβέρνησης  ως μέσον θωράκισης.
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και πάλι στην αρχή. Η διάσωση και αμφισβητείται και υπονομεύεται από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Και από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Εξ ου και η οργισμένη κραυγή της κ. Στεφανάκη. Τελικά, μου φαίνεται ότι η φράση που εκφράζει  σε αυτήν τη φάση το σύστημα το ελληνικό είναι ''αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων''.

''To anyone who has tried to work in Greece or has had to deal with the Greek administration the joint statements, notwithstanding how well drafted they might be, show ignorance. Ignorance, which cannot be justified/excused any more. To be honest I cannot believe that the IMF people have not realized the degree of inefficiency of the Greek public administration. It is hard to believe that the IMF has not realised that when it comes to public servants there are no dismissal procedures in place, or if there are in theory they are never used. Even public servants who undeniably get bribed cannot be..''
read more..
 Δείτε και κάτι σχετικό..

No comments:

Post a Comment