Monday, March 28, 2011

ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ? Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ''

 Η λέξη της ημέρας προέρχεται από τον αρχηγό των φιλελευθέρων της Γερμανίας μετά την ήττα στο κρατίδιο της Βάδης. Ιστορική ήττα για την Κυβέρνηση της Μέρκελ μια και το κρατίδιο εδώ και 40 χρόνια ψηφίζει χριστιανοδημοκράτες. Ιστορική ήττα για τους σοσιαλδημοκράτες μια και για πρώτη φορά έπονται των πρασίνων. Και θα διαπραγματευτούν με τον μέλλοντα πράσινο πρωθυπουργό της Βάδης. Ιστορική ήττα για τους τ.κομμουνιστές του κόμματος ''Die Linken''. Και ιστορική ήττα για τους πράσινους της παραδοσιακής πτέρυγας των Fundis. Τελικά ποιός νίκησε? Νίκησε ο μετριοπαθής λόγος του μέλλοντος Πρωθυπουργού  που μίλησε για ενότητα μετά την πολωτική προεκλογική εκστρατεία σε περίοδο κρίσης πολιτικής στην Γερμανία γύρω από συγκεκριμένα θέματα. Πυρηνική ενέργεια, Ε.Ε. και λιτότητα.
Ένα μάθημα -χωρίς ελπίδα κατανόησης-για την ελληνική αριστερά και τους πράσινους. Ο ιδεολογικοποιημένος λόγος των αυτιστικών περιχαρακώσεων, ηττήθηκε για μια ακόμη φορά κατά κράτος. Ας συνεχίσουν λοιπόν την συναισθηματική εκφορά ενός λόγου περιχαρακωμένου , επιθετικού και προσβλητικού-για την νοημοσύνη μας-και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ανόρθωση της χώρας. Και καλά, τα παραδοσιακά κόμματα της ελληνικής αριστεράς δεν αντέχουν. Δεν αντέχουν την δημοκρατία, που άλλοι απορρίπτουν ευθαρσώς και άλλοι τον διάλογο και τους αναγκαίους συμβιβασμούς για μια δημοκρατική κοινωνία. 
Οι πράσινοι όμως που ξεκίνησαν ελπιδοφόρα ως ''κυβερνητικό κόμμα'' γιατί άραγε εκπίπτουν σε άλλο ένα '' ..μία απ΄τα ίδια''?
 http://www.spiegel.de/video/video-1118413.html

2 comments:

  1. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο και προεξοφλώ ότι μετά τριάντα χρόνια θα ζητήσεις πάλι συγνώμη για τις ανοησίες που γράφεις:
    Η φράση «χωρίς ελπίδα κατανόησης» αναιρεί το μάθημα. Και ο τελευταίος εκπαιδευτικός το ξέρει και φροντίζει να κάνει το μάθημα ώστε να γίνει κατανοητό τουλάχιστο σε κάποιους. Αντιπαρέρχομαι αυτήν την ανοησία, την υποθέτω ρητορική και στη συνέχεια θα θεωρώ ότι προσπαθείς να διδάξεις ή τουλάχιστο να νουθετήσεις.
    Ποιους όμως; Τα απομεινάρια του σταλινισμού, που έχουν στο πετσί τους το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τον αυταρχισμό κα τη χειραγώγηση κάθε προδευτικής ιδέας.
    Αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομική ευημερία των συνεχνιών που εκπροσωπούν σε βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας.
    Αυτούς που είναι πρόθυμοι να προβούν αδιακρίτως σε προπηλακισμούς για να εξασφαλίσουν \δημοσιότητα
    Αυτούς που ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν μερικούς μετανάστες στην Υπατίας για να πυροδοτήσουν τις κοινητοποιήσεις.
    Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη προσφορά της ελληνικής αριστεράς προς την κοινωνία μας είναι να περάσει στις σελίδες της ιστορίας. Είναι ύψιστη ανοησία να τους νουθετούμε και να τους βάζουμε ιδέες για το πώς θα γίνουν καλύτεροι. Και φευ να τους υποδεικνύουμε τρόπους για να πάρουν την εξουσία

    Ν.Β.

    ReplyDelete
  2. Μωρέ ας ζήσω εγώ άλλα τριάντα χρόνια-από το στόμα σου..-και ας πάρουν καιτην εξουσία κι ότι άλλο θ'ελουν. Οσο για νουθεσία μείναι για τα μάτια του κόσμου. Για πολλούς και βαθύτερους των πολιτικών λόγους, δεν επικοινωνούν παρά μόνο τον δικ,ό τους λόγο>Δεν ακούν τ'ιτπτε. ¨Αρα μην ανησυχείς..Το ήτημα της εξουσίας το ασκούν ήδη έχοντας κατισχύσει ιδεολογικά στην μεταπολιτευτική φ'αση. Δηλαδή ο Σαμαράς πόσο [πιο ''δεξιος΄΄είναι απο αυτούς¨? Αλλό το ότι θα αλλάξει μόλις πάρει την εξουσία θέλει δεν θ΄'ελει. Ενώ αυτοί Μπιτ..

    ReplyDelete