Η πεσκανδρίτσα ("μπράσκα" κατά την ψαράδικη ορολογία) , αυτό το .. τέως παραπεταμένο ψάρι του 1980-90, έχει αποκτήσει φήμη και τιμή σχεδόν σφυρίδας. Και όχι ίσως άδικα αν μαγειρευτεί σωστά. Και το σωστό για την πεσκανδρίτσα είναι η συνοδεία απο μιά βασική σάλτσα με σωταρισμένο κρεμμύδι σβυσμένο με άσπρο κρασί και τελείωμα με κρέμα γάλακτος. Πολύ γευστικός,κλασικός, συνδυασμός ... Η μαραθόριζα έρχεται και συμπληρώνει αυτά τα υλικά και να μας δώσει ένα πολύ όμορφο πιάτο που ζητάει ένα αρωματικό άσπρο κρασί, από Μοσχοφίλερο μέχρι Μαλαγουζιά η και ένα όχι πολύ γλυκό Gewurztraminer. Βέβαια, ό,τι κρασί προγραμματίστε να συνοδέψει αυτό το πιάτο το ίδιο κρασί θα βάλετε και στο μαγείρεμα της πεσκανδρίτσας. Κανόνας απαραβίαστος....
Η Συνταγή..
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ : Α.ΓΚΟΛΤΣΟΣ,Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Γ.ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ζ.ΛΑΛΛΗ , ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, ΛΩΡΑ, Γ. ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ, Ε. ΣΤΙΚΑ, OTINANISM, , ΦΡΑΓ.ΚΟΣ,Π. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, Α. ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Β.ΒΑΡΣΟΣ, Μ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ROSANIMARIA, Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,I.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Β. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ FREE LANCE:Ε.ΒΑΡΔΑΚΑΣ... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 29/5/2013, Ο ΑΝΤΟΝΙΧ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ-ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 18/4/2015 και ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021
Monday, April 18, 2011
ΘΕ ΜΟΥ ΣΥΧΩΡΑ ΜΑΣ ..ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ''..ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ε..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment