Sunday, June 26, 2011

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ. ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΜΠΛΕΞΑΜΕ''

Η οργή στην Ευρώπη κοντεύει να ξεπεράσει κάθε όριο. Πλέον το ζήτημα έχει λάβει εθνικές διαστάσεις.Και εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους. Η Κύπρος τρέμει στην πιθανότητα ο δογματισμός της Ν.Δ. να επιπέσει επί της κεφαλής της σε εθνικά δύσκολες στιγμές. Οι συντηρητικοί της Ε.Ε., που είναι πλειοψηφικοί , δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μετά την έκπληξη, μετά την οργή, μετά την απόγνωση από το πείσμα, κινδυνεύουμε να χάσουμε το ατού που παρέχει σε μια χώρα η παρουσία της σε μια μεγάλη πολιτική ομάδα, ακόμη και να μπούμε σε πειρασμούς εκδικητικής άρνησης της αλληλεγγύης. Δεν παίζονται έτσι τα πράγματα στην Ευρώπη. Κι αν η Ν.Δ. ''έμπλεξε'', δυστυχώς έμπλεξε και η Ελλάδα..Χωρίς ουσιαστικό λόγο. Πέραν της λαγνείας  των δημοκοπικών μετρήσεων. Και της δογματικής περί δικαίου αίσθησης.
Υ.Γ. Ας ρωτήσει κάποιος από την Ν.Δ., τι αντιμετώπισε ο κ. Βανιζέλος στο ΕΚΟΦΙΝ . Ισως να είναι χρήσιμο..Απ΄την άλλη η αψυχολόγητη και σε πανικό προώθηση των φορολογικών μέτρων αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την χώρα. Θα μου πείτε τι μπορούσε να κάνει. Ισως σε αυτή τη φάση να δώσει ένα καθαρό μήνυμα. Οτι κάτω από κάποιο εισόδημα δεν μπαίνουν νέοι φόροι και ίσως μειώνονται κάποιοι. Και να αναφέρεται ρητά.
Α.Τ.

''..Η Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι στο ΕΛΚ «κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική».
Σημειώνει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν θέλει να παραδεχθεί «πως η επιχείρηση 'Ελλάδα' μπορεί να ναυαγήσει εξαιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του».
«Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί», συμπληρώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο τις πολύωρες συζητήσεις των ηγετών του ΕΛΚ με τον Ελληνα πολιτικό. «Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει», παρατηρεί σχετικά.
Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του ΕΛΚ η εφημερίδα αναφέρει ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά».
Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. «Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο 'ΕΛΚ'», σημειώνει, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα «δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό».
«Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά», καταλήγει η Suddeutsche Zeitung..''

No comments:

Post a Comment