Tuesday, June 21, 2011

JUNCKER, REHN AND REGLING ON GREEK CRISIS AND THE EMS. ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΔΟΣΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜEΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΕΥΓΕΝΩΣ Ο κ.ΣΟΥΜΠΛΕ.


http://ec.europa.eu/avservices/player/streaming.cfm?sid=182367&type=ebsplus
Επί πλέον, η δήλωση του Σόυμπλε, αφαιρεί τις όποιες ψευδαισθήσεις ανοήτων και μη. Είναι έτοιμοι να σεβαστούν ακόμη και την αυτοκτονία μας. Δεν λέει με ποιόν τρόπο, αλλά είναι φανερό ότι αλληλεγγύη ναι, εκβιασμοί όχι. Η Ευρωζώνη είναι αποφασισμένη να επιζήσει και χωρίς κάποιους που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την νέα πορεία πρός την οικονομική διακυβέρνση.
''Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαχειριστεί ακόμη και απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup στο Λουξεμβούργο ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να διαχειριστεί κάθε απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Η απόφαση εξαρτάται από την Ελλάδα την ίδια. Εμείς σεβόμαστε κάθε απόφαση. Η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσει η Ελλάδα το μονοπάτι που συμφωνήσαμε, αλλά θα σεβαστούμε κάθε άλλη απόφαση που θα πάρει. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

5 comments:

  1. Άνευ σχολίων Ε.Κ.

    ReplyDelete
  2. Απορών και εξιστάμενοςJune 21, 2011 at 10:18 AM

    Οπότε επιτυγχάνει απολύτως το σχέδιο της Κυβέρνησης (αλλά και της Αντιπολίτευσης) ότι "δεν είμαστε εμείς που βάλαμε τα δύο πόδια του -αγαπημένου μας κλπ κλπ- Ελληνικού Λαού σε ένα παπούτσι, αλλά οι τρισκάκιστοι Ευρωπαίοι."
    Έτσι η μόνη γεύση που μένει είναι ότι οι (συνεχίζοντες να είναι "κακοί") πλούσιοι πληρώνουν διπλούς και τριπλούς φόρους για την συνέχιση της εξυπηρέτησης της (πάντοτε "πτωχής") πελατείας των κομμάτων...

    ReplyDelete
  3. Απορών και εξιστάμενοςJune 21, 2011 at 3:01 PM

    Ξέχασα μάλιστα: τώρα που μερικοί Υπουργοί -σαν πχ την κα Κατσέλη- δεν είναι εκεί, θα μπορούν, αν αποφασίσουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές (πράγμα που προσωπικά δεν θα τους συμβούλευα να κάνουν) να λένε: "αν είχα μείνει, αυτό δε θα γινόταν!"

    ReplyDelete
  4. Εσύ τώρα από τη μακρυνή χώρα του βορά έχεις τα κότσια να δίνεις συμβουλές σε υπουργούς ατενίζωντας υψηλόκορμες νέες. Εμείς εδώ στα νότια ..άσε καλύτερα να μην το πω

    ReplyDelete
  5. Απορών και εξιστάμενοςJune 21, 2011 at 6:38 PM

    Εσεις στα νότια να κυττάτε τα νώτα τους για να ξεχάσετε τους και τις Υπουργούς...
    Εδώ που κάνει λιγότερη ζέστη, είναι πολύ ενδιαφέροντα...

    ReplyDelete