Tuesday, July 12, 2011

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤOY EUROGROUP ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ .. ''ΔΙΑΚΟΠΕΣ''

 Σε καλό δρόμο βρισκόμαστε αγαπητή Ευρωζώνη. Αλλά ο παράγων χρόνος θα μετρήσει περισσότερο από ποτέ. Οι δραματικές επιθέσεις των κερδοσκόπων θα ενταθούν στην περιφέρεια και στην Ιταλία και ίσως χρειαστεί μια έκτακτη συνάντηση κορυφής για να αναχαιτίσει το μοιραίο:Την Ιταλία και το Βέλγιο να βλέπουν τα σπρεντς πάνω από 400. Και η έκτη δόση ξέρουμε ότι δεν θα δοθεί παρά μόνο αν υπάρχει κάλυψη μέχρι τον αιώνα τον άπαντα της Ελλάδος. Σας εύχομαι κακές διακοπές μπας και επισέσπευσετε το κοινοτικό σας χρέος. Που ταυτίζεται με το χρέος της περιφέρειας..

''Σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να προσδιοριστούν επακριβώς, έλαβε απόψε το Eurogroup για τη νέα στήριξη στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, για πρώτη φορά, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να εξετάσουν τη δυνατότητα ευελιξίας στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε ενδεχομένως να μπορεί να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.
Αποφασίστηκε επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των επιτοκίων για τα δάνεια που θα χορηγήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο της νέας στήριξης της Ελλάδας..'' ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Διαβάστε περισσότερα..

«Αγαπητέ Jean Claude
Επίτρεψέ μου να εκφράσω για ακόμα μία φορά την εκτίμηση μου για την αδιάλειπτη ενασχόληση και βοήθεια σου στην αντιμετώπιση της κρίσης μας.
Σε τούτες τις δύσκολες ώρες, στάθηκες στο πλευρό της Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι αυτή η κρίση αποτελεί κρίση του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού.
Ανέδειξε βαθιά προβλήματα στην αρχιτεκτονική του νομίσματός μας, στις δομές διακυβέρνησής μας, αλλά και στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.
Κανένα κράτος- μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα από μόνο του..''
Διαβάστε περισσότερα.. 
''..Late on Monday night, the ministers attempted to respond to the pressure, announcing at the close of an eight-hour meeting that they had reopened the possibility of using the eurozone’s €440bn bail-out fund to repurchase Greek debt on the open market.
The move had previously been blocked by Germany and the Netherlands, but could cut Greece’s debt burden significantly.
Market participants described the day as one of the most dramatic of the 18-month-long crisis and warned that Europe’s current policy would probably be unable to deal with Italy, which has €1,600bn ($2240bn) of outstanding debt, if it becomes fully ensnared..''
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/daa19912-abd1-11e0-945a-00144feabdc0.html

No comments:

Post a Comment