Tuesday, August 16, 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤZΟΛΑ ''ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΥΣ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ''



Κλασικός συνδυασμός  για τους Ιταλούς η πάστα με το μπρόκολο. Αν προσθέσουμε κιόλας και λίγη ατζούγια λιωμένη σε ένα τηγανάκι μέσα σε (λίγο, μη το φοβάστε...) φρέσκο βούτυρο, εεε, τότε ... ανεβαίνουμε ψηλά !  Απαραίτητα αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη τριμένη σκληρή παρμεζάνα (η καλύτερη ; στα ΑΒ,  Parmigiano Reggiano 24 μηνών...  εξαιρετική ...). Ενα κόκκινο κρασί Αγιωργίτικο η Merlot θα σας το συνοδέψει πολύ όμορφα...


ΠΕΝΕΣ  ΜΕ ΑΝΘΟΥΣ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

500  γραμμ μπρόκολο
350 γρ  ώριμα ντοματίνια 
5 κ.σ.  εξ. παρθ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
30 γραμμ  ατζούγιες
3 κ. σ.  φρέσκο βούτυρο

500 γραμμ  πένες  η φαρφάλες

Παρμεζάνα,  φρέσκο πιπέρι


Κόψτε στη μέση τα ντοματίνια. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τις σκελίδες σκόρδου αφου τις έχετε πρώτα πολτοποιήσει. Ανακατέψτε και αφήστε τις 2 λεπτά να αρωματιστεί το ελαιόλαδο προσέχοντας να μην αλλάξουν χρώμα. Προσθέστε τα τοματίνια, δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε τα να μαλακώσουν λίγο, όχι πάνω απο 2 -3 λεπτά.
 
Σε ένα άλλο μικρό τηγανάκι εχουμε λιώσει 30 γραμμ φιλετάκια αντζούγιας μέσα σε  2 κ. σ. καυτό φρέσκο βούτυρο και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες.  Βράζουμε ένα πακέτο των 500 γρμ πένες (η φαρφάλες)  σε αλατισμένο νερό. Μετά από 6-7 λεπτά προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και τους ανθούς από τα 500 γρμ  του μπρόκολου. Μετά από 6 -7 λεπτά περίπου η πάστα θα έχει γίνει οπότε σουρώνουμε αμέσως.
 
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα την πάστα με τα μπρόκολα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας-σκόρδου-ατζούγιας. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και τελειώνουμε με φρέσκο  πιπέρι. Για διακόσμηση αλλά και ωραία γεύση προσθέτουμε στο τέλος λίγα φυλλαράκια βασιλικού.  



1 comment:

  1. Gia posa atoam einai auth h suntagh? Merides? 4?

    ReplyDelete