Thursday, September 8, 2011

''ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΙ'' του Α.Τ.

''Την είδηση που θα παραθέσω παρακάτω τη διάβασα στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος». Κι αμέσως βυθίστηκα σε μαύρες σκέψεις για το μέλλον των επιχειρήσεων, της πατρίδας μας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης - και της ανθρωπότητας εν γένει. Με αφορμή μια εκπομπή που επρόκειτο να προβληθεί χθες το βράδυ στο BBC, ο ερευνητής Μπάμπιακ ισχυρίζεται ότι ένας στους 25 ηγέτες επιχειρήσεων μπορεί να είναι ψυχοπαθής! Στον υπόλοιπο πληθυσμό το ποσοστό πέφτει στο 1%.
Ο ερευνητής διαπίστωσε ότι οι ψυχοπαθείς αυτοί μπορούν να κρύβουν την επιθετικότητα που τους χαρακτηρίζει καθώς και την επιχειρησιακή ανικανότητά τους, μπορούν να μιμούνται τις συμπεριφορές επιτυχημένων μάνατζερ και να χρησιμοποιούν τη σαγήνη για να πείθουν τους δύσμοιρους συνεργάτες τους. Η βασική διαφορά που τους διακρίνει από τους νορμάλ συνανθρώπους τους είναι η έλλειψη συναισθημάτων. Ολα τα άλλα, τα καλύπτουν μιμούμενοι συμπεριφορές άλλων.'' TA NEA 
Διαβάστε περισσότερα..

1 comment:

  1. Το ποσοστό 1% (για την ακρίβεια 1.1%) αφορά μόνο τους σχιζοφρενείς. Υπάρχουν κι άλλες συμπαθείς κατηγορίες ψυχοπαθών οπότε το ποσοστό ανεβαίνει και ίσως φτάνει το 4% που αναφέρεις.
    Τώρα για να διαπιστώσεις αν είσαι ψυχοπαθής θα πρέπει να συνυπάρξεις μ' ένα τυχαίο δείγμα 100 ανθρώπων. Το τυχαίο το τονίζω: μη πας για παράδειγμα σε μια συνέλευση ταξιτζίδων ή στη Βουλή. Αυτά τα δείγματα δεν είναι τυχαία. Αφού λοιπόν βρεις το δείγμα θα εξετάσεις ένα-ένα τα 100 άτομα. Αν όλοι είναι φυσιολογικοί τότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς.
    Ντίνος

    ReplyDelete