Saturday, November 19, 2011

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ..ΕΥΡΩΠΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΛΗΡΗ , ΣΑΤΥΡΑ. και Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. Μμμμ.

 Με μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος  ο δημοσιογράφος Α.Παπανδρόπουλος, παλιός γνωστός από την θέση του ως Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, από τη σκοπιά του φιλελεύθερου πνεύματος μιλάει για παλαιές ιστορίες. Με τον γνωστό οξύ τόνο του μας πάει πίσω στην εποχή του ''σοσιαλισμού της αστακομακαρονάδας''.
Και στην Ευρώπη το Κοινοβούλιο πάντα πολυφωνικό, οξύ και με το βλέμμα στο αύριο συζητάει για την Ευρώπη. Για περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη. Για περισσότερους ή διαφορετικούς Οίκους Αξιολόγησης κλπ. 
Η πρώτη έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, γνωστής και ως Ομάδα Ράιχενμπαχ, δείχνει πώς συντονισμένη δράση στο δημόσιο, με απλές αλλά καθαρές οργανωτικές δομές μπορεί να κάνει κάτι στο απονεκρωμένα κράτος. Διαβάστε και δείτε στον καθρέφτη πώς καταντήσαμε την διοίκηση.
Βέβαια η δράση τους δεν σταματάει στην ελληνική γραφειοκρατία. Σημαντικότερες σε αποτέλεσμα φαίνεται θα είναι οι παρεμβάσεις στην κοινοτική γραφειοκρατία, όταν απεγκλωβιστούν 5 δις για τα έργα οδικών αξόνων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τέλος, η νεαρή αιγύπτια διαμαρτύρεται για το αιγυπτιακό καθεστώς, με ειρηνικά αλλά ..φλογερά μέσα. Μακάρι και οι εδώ διαμαρτυρόμενοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά της , αντί  να έχουν καταντήσει το γνωστό απόφθεγμα του Μάρξ στην ρήση του Δημοσθένη μας ''Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά η ενόχληση ανθρώπου από άνθρωπο.
Επειδή όμως η κρίση καλπάζει και πάλι, ανατρέχουμε για μια ακόμη φορά στο βοηθητικό μας μπλογκ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. με σειρά άρθρων και αναλύσεων από τον ευρωπαικό και διεθνή τύπο. Εκεί θα μάθαιτε τι τραβάει ούγγρος  Σαμαράς, που ξαναμπαίνει στο ΔΝΤ , αφού πριν ένα χρόνο το είχε διώξει έχοντας κερδίσει τις εκλογές με την αντιμνημονιακή του πολιτική. Ξέραμε βέβαιο ότι ο τυπάκος είχε αποθέματα για ένα χρόνο. Του έφτασαν για ενάμιση.. Αναμνήσεις απ΄το μέλλον..Διαβάστε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πολ ντε Γκράουβε στον Γιάννη Παλαιολόγο, το ζουμί από την πρώτη ομιλία του νέου Τρισέ κ. Ντράγκι και πολλά άλλα. 
Καλό μπάνιο. Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως έφυγα. μπαύ

5 comments:

  1. 1.Από ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον συμπαθείς (μηπως και νοσταλγείς;) το ΠΑΣΟΚ της αστακομακαρονάδας..
    2. Για την διαμαρτυρία της Αιγυπτίας ακτιβίστριας ουδείς ψόγος. Η μεταφορά της στα καθ΄ημάς όμως πρέπει να γίνει υπό όρους ακι όχι ακρίτως. Σκέψου πχ να διαμρτυρηθεί έτσι π.χ. η κ. Έλσα Παπαδημητρίου; Ουδεμία αντίρρηση βεβαίως για αντίστοιχη διαμαρτυρία των κυριών Ε. Ράπτη, Α. Γκερέκου, Ε. Καϊλή κλπ ανθέων της florea Parlamentaria.

    ReplyDelete
  2. Συμπαθώ την αστακομακαρονάδα του '"Σωτήρη'' στον Αυλαίμονα και πάω την Μέρκελ, την Παπαρήγα , την Έλσα και την Αντριάνα Λίμα. Θέμα γούστου. Πάντως τα γούστα μου είναι καλύτερα από κάποιους -κάποιους που σουλατσάρουν στο Σεράγιεβο.Πάντως διαμαρτυρία να είναι κι ότι νάναι Χρήστο μου

    ReplyDelete
  3. Χρειάζεσαι επειγόντως ψυχίατρο!!
    Εκτός εάν προσπαθείς να εμφανιστείς ως politically correct και φεμινιστής!!

    ReplyDelete
  4. Ε όχι και φεμινιστής..Αν ήσουν πρωθυπουργός θα υπέβαλα την παραίτησή μου για σοβαρή δυσφήμηση.
    Αν και θα μπορούσα να γίνω , αν θα μου υόσχονταν οι φεμινίστριες ότι θα μεριμνήσουν για την εξίσωση του προδόκιμου ζωής ανδρών και γυναικών,,

    ReplyDelete
  5. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!!

    ReplyDelete