Monday, December 19, 2011

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ..ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Σήμερα το πρωί μια καταιγίδα διασχίζει την πόλη. Στίχοι του Λάιζεγκανκγ ήρθαν αυθόρμητα από το πουθενά. 
Η Ελισάβετ Κοτζιά μας ''διακρίνει'' το Μπούκερ της χρονιάς. Του σημαντικού βρετανού Τζούλιαν Μπάρνς. Με αξιόλογη μετάφραση του Θωμά Σκάσση. Αλήθεια, γιατί οι μεταφραστές αποσιωπώνται από τους τίτλους? Η Ελισάβετ μας επαναφέρει στην τάξη..
Ο Βασίλης σήμερα με κουραμπιέδες της γιαγιάς του. Για να δούμε τι γράφει ο μετρητής..ζαχάρου. Ακόμη τη βασιλόπιτα της πεθεράς της ..πεθεράς του μας υπόσχεται για την επόμενη εβδομάδα Μετά ελπίζω να μας βάλει σε σκληρή αλλά νόστιμη δίαιτα. Σαν αυτήν που προτείνει ο σεφ της '"ΝΟΜΑ''.Ποιά είναι αυτή? Μα ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου. Στη Δανία. 
Ξέρατε ότι έχουμε ακόμη και κρόκους στα Κύθηρα? Εγώ όχι. Η ανάρτηση μας δείχνει ότι και όμως υπάρχει.. Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα για τη συστηματική της δουλειά. 
Τελειώνουμε με ένα ντοκυμαντέρ για τους Ωκεανούς, παραγωγής ZDF. Αν δεν είστε γερμανόφωνοι δείτε έστω κάποιες σκηνές. Θα σας παρασύρουν..στα βάθη των Ωκεανών που περιηγείται από την Παγγαία μέχρι σήμερα. 
Χτες βράδι είδαμε τους ''ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ'' . Και σήμερα διαβάσαμες τον αρχηγό του SPD Sigmar Gabriel να γράφει για την κρίση. Σαν να μαζεύονται πολλά τα σύννεφα. Παγκοσμίως. Έρχεται καταιγίδα. Δεν τελείωσε. Το κείμενο σημαντικό. Μας το έστειλε ο φίλος από τις χιονισμένες Βρυξέλλες. Διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε με τον Google Translator.



No comments:

Post a Comment