Thursday, February 16, 2012

Η ΔΟΞΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ..

Έγκυρες πηγές των Βρυξελλών εκτιμούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ιστορικό επίτευγμα:  να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕυρωπαΙκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ αλλά και ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία ότι η πολιτική τους για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν λανθασμένη. Η μάχη για να πειστούν όλοι οι ισχυροί παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν πραγματικά άνιση. Απο τη μιά μεριά όσοι διαχειρίζονται την παγκόσμια κρίση και απο την άλλη η μικρή Ελλάδα και μάλιστα αποδυναμωμένη λόγω της βαθειάς ύφεσης.

Ιστορικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ιστορικό αυτό θαύμα επιτεύχθηκε χάρις στη σύγκλιση και εξ αντικειμένου συνεργασία  πολλών ετερόκλητων στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής. Για μια ακόμα φορα αποδείχθηκε ότι οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν όταν ομονοούν.

Στην αναπάντεχη επιτυχία εχουν συμβάλει μεταξύ άλλων:

-          Μεγάλο μέρος του λαού με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων και εργαζομένων με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

-          Η ειλικρινής και ντόμπρα στάση του αρχηγού της ΝΔ που ακούραστα επαναλάμβανε  ότι η «συνταγή είναι λάθος» και ότι «δεν πάει άλλο αυτή η πολιτική».

-          Οι επανειλημένες προειδοποιήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι η Ευρώπη δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και ότι πρέπει επι τέλους να υιοθετήσουν τις δικές του προτάσεις για έξοδο απο την κρίση με πράσινη ανάπτυξη για να πάψουν να είναι  αφεντικά οι αγορές. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέβαλε επίσης στην επιτυχία αυτή και απο τη θέση του Πρωθυπουργού κάνοντας παθητική αντίσταση μαζί με ορισμένους Υπουργούς του υπονομεύοντας την εφαρμογή των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παθητικής αντίστασης και του ηρωϊκού σαμποτάζ είναι η περίπτωση της Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που αφού επι χρόνια έκανε στα κρυφά αντίσταση στο Μνημόνιο ως Υπουργός που υποτίθεται ότι εργαζόταν για την υλοποίησή του αποφάσισε να βγεί απο την παρανομία και το καταψήφισε στην ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου.

-          Σπουδαία υπήρξε επίσης η συμβολή των ΜΜΕ προεξάχοντος του Πρετεντέρη και άλλων εκσυγχρονιστών που αξιοποιησαν κάθε ευκαιρία να αντισταθούν στην Τρόϊκανους και να τους θέσουν προ των ευθυνών τους για την αντιλαϊκή πολιτική τους.

-          Δεν ήταν ασφαλώς δυνατόν να λείπει και η αριστερά απʼαυτή την ηρωϊκή παλλαϊκή προσπάθεια. Και οι τρείς συνιστώσες της, η κάθε μια με τα όπλα της, υπονόμευσαν τον εχθρό και ενέπνευσαν αντιστασιακό φρόνημα τον ελληνικό λαό. Η Παπαρήγα με τον σφριγιλό παραδοσιακό τρόπο που θύμιζε ένδοξες εποχές του ΕΑΜ, ο Τσίπρας με οξύ σύγχρονο επαναστατικό λόγο και ο Κουβέλης με την ήρεμη ανάλυση και την προσμονή μιας άλλης Ευρώπης που αν είχε έρθει θα βρίσκαμε άλλες λύσεις.

Είναι ίσως ακόμα νωρίς για ζητωκραυγές. Φαίνεται όμως ότι η νίκη δύσκολα πιά μας ξεφεύγει. Οι Ευρωπαίοι  έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν το λάθος τους. Είναι πλέον ζήτημα λίγων ημερών να το αναγνωρίσουν και δημόσια, να ζητήσουν συγγνώμη και να σταματήσουν κάθε περαιτέρω συζήτηση για μνημόνια και δάνεια. Θα μπορέσουμε επι τέλους να χρεοκοπήσουμε υπερήφανα.
dknews..

2 comments:

  1. Εύγε,πολύ καλό!Μήπως ωστόσο πρόκειται για τη Δόξα Δράμα(ς);

    ReplyDelete
  2. Καλόοο Δράμα και πάλι Δράμα

    ReplyDelete