Thursday, February 23, 2012

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΦΙΔΟΥ


τα χρυσά αυγά κι η μάννα του φίδου



''Χθες το πρωί, πρώτη λιακάδα μετά από πολύ καιρό, ξεκινήσαμε τέσσερις φίλοι  για την Κεντρική Αγορά της Αθήνας.   Λίγο για το εξωτικό του πράγματος, λίγο γιατί είμαστε όλοι αθεράπευτοι εραστές των θαλασσινών. Αφού διαλέξαμε στρείδια από τη Βρετάννη,πετροσωλήνες από τη Σκωτία, μύδια, κυδώνια και άλλες αχιβάδες από τα ελληνικά νερά, περάσαμε έξω για ρόκα και απέναντι για μπαχαρικά και άλλα ακόμη εξωτικότερα.
Μέσα στη χαρά και το πολύχρωμο του πλήθους βαρύς αχός ακούγεται ξαφνικά και νοιώθουμε την ατμόσφαιρα να γίνεται πηχτή από τη βαρβατίλα μιας ντουζίνας μαυροντυμένων οι οποίοι ανεμίζοντας ελληνικές και μαύρες σημαίες ζητούσαν ουρλιάζοντας συμπαράσταση για να “διώξουν κάποιους” να “βάλουν κάποιους στη θέση τους” και άλλα τέτοια τραμπουκοειδή.
Αυτό που με αγρίεψε δεν ήταν ωστόσο τα στενά μαύρα ρούχα οι αρβύλες και το επιθετικό βήμα .Ήταν το γεγονός ότι μοίραζαν την εφημερίδα τους την οποία μισο- ηθελημένα μισο- άθελα οι παραλήπτες, κυρίως γεροντάκια,  έπαιρναν χωρίς  αντίρρηση, αντίθεση ή σκεπτικισμό. Αυτονόητα..''

No comments:

Post a Comment