Monday, February 18, 2013

''ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ'' ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ



Υπάρχουν, ως γνωστόν, πάρα πολλά είδη μανιταριών στη φύση και από αυτά κυκλοφορούν αρκετά και στο εμπόριο αλλά μάλλον θα πρέπει να υπάρχει κἀποιος λόγος που τα φημισμένα porcinis έχουν τέτοια ψηλή θέση στην διεθνή γαστριμαργία... Η γεύση τους είναι μοναδική …. και θυμἰζουν αν μαγειρευτούν απλά τον υπόγειο συγγενή τους, την τρούφα ! Η συνταγή που ακολουθεί είναι η super classico και θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στο τέλος την ελάχιστη ποσότητα από κρέμα γάλακτος που δίνει στην σάλτσα τους μια ελαφρώς κρεμμώδη υφή, τόσο απαραίτητη για να “δέσουν” όλα τέλεια μεταξύ τους. Για ιδανικό συντρόφευμα σε αυτό το εξαιρετικό πιάτο προτιμώ ένα  αρωματικό Gewurztraminer είτε Ελληνικό (π.χ. Αβαντίς) είτε ακόμα καλύτερα - σε μιά ειδική περίπτωση (!) - ένα Αλσατικό του οίκου Blanck, στα εξαιρετικά κρασιά του οποίου μας έχει μυήσει από πολλά χρόνια ο φίλος αρχιτέκτονας Τάκης Ταβανιώτης (μην τα ξεγράψουμε μονοκονδυλιά όλα τα καλά αυτού του κόσμου στον βωμό της ατέλειωτης κρίσης ...)

No comments:

Post a Comment