Thursday, February 16, 2012

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ...του Γιάννη Παλαιολόγου

''..
«Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.»

Ίσως να δει εκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απόπειρα του προέδρου της ΝΔ να ξεγλιστρήσει από τις δεσμεύσεις και να ζητήσει, μετά τις εκλογές, επαναδιαπραγμάτευση. Αν το δει έτσι ο κ. Σόιμπλε, θα θέσει πιθανότατα νέους όρους για την αποδέσμευση της βοήθειας.
Αν το κάνει αυτό, θα είναι πλέον φανερό ότι έχει γείρει η πλάστιγγα στο Βερολίνο κατά του δεύτερου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα και υπέρ μίας πιο ακραίας λύσης, που ίσως περιλαμβάνει και έξοδο από το ευρώ. Γιατί αν ο σκοπός των Γερμανών είναι να μας δώσουν το νέο δάνειο με τις πιο ισχυρές δυνατές εγγυήσεις ότι θα τα πάρουν πίσω, η άκρως επιθετική στάση που έχουν υιοθετήσει απέναντι στην Ελλάδα, τόσο σε πολιτικό-διαδικαστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο οικονομικής ουσίας, μάλλον δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν την επίτευξη του σκοπού αυτού.  Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο μύωπες ώστε να μην το βλέπουν αυτό..''

No comments:

Post a Comment