Tuesday, May 29, 2012

''ΚΛΑΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ BISCOTINNI'' του ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ


''Το " biscottini"  είναι ένα κλασικό Ιταλικό μπισκότο το οποίο προσφέρεται συνήθως στο τέλος ενός καλού δείπνου η και σε εστιατόρια της Βόρειας Ιταλίας. Η συνταγή είναι από το εξαιρετικό βιβλίο του φημισμένου Harry's Bar στην Βενετία. Ότι έχω φτιάξει από αυτό το βιβλίο είναι και εξαιρετικό και πετυχημένο.... Το μπισκότο  αυτό έχει μια γεμάτη γεύση από φρέσκο βούτυρο με λίγο άρωμα λεμόνι στο τέλος ενώ είναι πάρα πολύ αφράτο και εξαιρετικά γευστικό λόγω και του τριμμένου αμύγδαλου το οποίο κυριαρχεί στην υφή του. Ταιριάζει πάρα πολύ με παγωτό κρέμα η σοκολάτα, όπως θα θυμούνται οι ολίγον μεγαλύτεροι...  Φυλάξτε τα κατά προτίμηση σε αεροστεγή δοχεία για να τα προστατέψετε από την υγρασία..''

No comments:

Post a Comment