Sunday, October 28, 2012

ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ :Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ή Η ''ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ''

Ο ζωγράφος μας δεν άντεξε διαβάζοντας μια πολιτική ανακοίνωση βουλευτού στο νησί μας κι έφτιαξε το σκίτσο που δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα και τον ευχαριστούμε. Ιδού το απόσπασμα που υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Μανώλη Χάρο, ο οποίος αναρωτιέται αν υπάρχει και ο όρος βουνικότητα..

''.. βουλευτής….άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του νησιού, τις διαφορετικές απόψεις για την επίλυσή τους και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία για τη διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν στο νησί. Συγκεκριμένα  δεσμεύθηκε ν’ ασχοληθεί:

1.    με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και την επικοινωνία του με την ηπειρωτική χώρα αν όχι ενισχύοντας τα δρομολόγια τουλάχιστον διατηρώντας τα.

2.    με τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα στην τοπική κοινωνία όπως είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και άλλων προϊόντων. Γενικότερα η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα στις γενικότερες ρυθμίσεις και συγχωνεύσεις που σχεδιάζει η πολιτεία.
..............................
5.    με την δημιουργία πολιτιστικών δομών που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού όπως είναι για παράδειγμα η δημιουργία Μουσείου στη χώρα των    Κυθήρων


2 comments:

  1. Προ πολλών δεκαετιών βουλευτής (μακαρίτης τώρα, τον οποίο όμως εγνώριζα) σε εποχή που τα τηλέφωνα δεν ήσαν διαδεδομένα στην επαρχία συνηθιζε να στελνει για να ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ψηφοφόρους του τηλέγραφήματα που άρχιζαν "Χάρις σε ενέργειες μου " πχ ο υιος σας διωρίσθη " κλπ κλπ. Τα τηλεγραφήματα τα έστελνε βεβαίως το γραφείο του χωρίς άμεση ανάμειξή του.
    Έτσι μία φορά σε περίπτωση επιτόκου ψηφοφόρου του που γέννησε σε Δημόσιο Μαιευτήριο Αθηνών ο Βουλευτής ενημερωσε την οικογένεια της λεχώνας στο μακρυνό χωριό της με τηλεγράφημα "Χάρις σε ενέργειες μου Μαρία έτεκε άρρεν τέκνον".

    ReplyDelete
  2. χαχαχα..Μάλλον η παράδοση συνεχιζεται

    ReplyDelete