Wednesday, November 28, 2012

Η ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ-2 της Ε.ΧΕΛΜΗ

''Την προηγούμενη εβδομάδα σας ζάλισα με την θεωρία για το οξειδωτικό στρες και τα αντιοξειδωτικά. Υποσχέθηκα ότι αυτή την εβδομάδα θα είμαι πιο πρακτική και συνεχίζω με της πηγές των αντιοξειδωτικών ουσιών.

Η διατροφή μας – μια βασική  πηγή αντιοξειδωτικών

Ευτυχώς, τα ενδογενή αντιοξειδωτικά στοιχεία που ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που εναντιώνονται στις ελεύθερες ρίζες. Ένας μεγάλος αριθμός ουσιών που παίρνουμε από την τροφή βοηθούν τον οργανισμό να τις αντιμετωπίσει. Ποιες είναι αυτές οι ουσίες; Κατ’αρχάς οι βιταμίνες. Οι βιταμίνες που έχουν κυρίως μια μεγάλη αντιοξειδωτική επίδραση στον οργανισμό λαμβάνοντας μέρος στην ενδυνάμωση της άμυνας του είναι:

Η βιταμίνη Ε: βιταμίνη λιποδιαλυτή, υφίσταται σε 8 διαφορετικές μορφές: αλφα-, βήτα-, γάμα- δέλτα-τοκοφερόλη και αλφα-, βήτα, γάμα-, δέλτα-τοκοτριενόλη. Η αλφα-τοκοφερόλη συναντάται σε μεγαλύτερη ποσότητα και είναι κύρια υπεύθυνη της βιολογικής δραστηριότητας του οργανισμού. Αλλά και οι άλλες..''

No comments:

Post a Comment