Wednesday, January 30, 2013

Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ 1. της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ από ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

''Η διατροφή μας δεν χρησιμεύει μόνο να τρέφει τα κύτταρά μας και να μας δίνει ενέργεια. Κάθε τροφή που τρώμε και κάθε ποτό που πίνουμε επιδρά στις διανοητικές μας λειτουργίες. Είμαστε αυτό που τρώμε και που πίνουμε σε φυσικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο.
Έχω ασχοληθεί πολλές φορές με την διατροφή και την επίδρασή της στην φυσική υγεία μας από αυτό το βήμα. Αυτή τη φορά θα εξετάσω το θέμα από μία άλλη άποψη: την ψυχική και πνευματική!!

Κάποιες τροφές μπορούν να δράσουν σαν αντικαταθλιπτικά, άλλες σαν διεγερτικά, άλλες πάλι δημιουργούν ευφορία ή σεξουαλική απελευθέρωση ή και το αντίθετο. Μόλις τα φάμε μπορεί να αισθανθούμε πιο κουρασμένοι, πιο στρεσαρισμένοι, πιο ερωτικοί, πιο εσωστρεφείς.

Αυτό που σκέφτεται ο εγκέφαλος γιαυτό που τρώει  είναι πολύ σπουδαίο. Αν δεν είναι ευχαριστημένος και πλήρης, η λειτουργία του θα είναι ελλιπής. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει σωστά τον συντονισμό του σώματος ούτε του πνεύματος, ακόμη δε λιγότερο της ευχαρίστησης, μας εξηγεί ο Jean-Marie Bourre στο βιβλίο του ‘η δίαιτα του εγκεφάλου’ (la diétetique du cerveau, éditions Odile Jacob). Οι ελλείψεις που μπορούν να δημιουργηθούν από μία διατροφή εκφυλισμένη και νοθευμένη διαταράσουν τον εγκέφαλό μας.  Και τα χημικά πρόσθετα των τροφίμων τροποποιούν την συμπεριφορά μας και την προσωπικότητά μας μόνιμα..''

No comments:

Post a Comment