Wednesday, January 30, 2013

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΑΣ

Ο διευθυντής μας Λάκης Γιαννιδάκης είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον προϊστάμενο της ΛΖ ΄ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Κώστα Κίσσα .
Ο συμπατριώτης μας διακεκριμένος αρχαιολόγος του γνώρισε ότι μαζί με τους συντηρητές συνεργάτες του θα προσπαθήσουν πρώτα να κάνουν τους δύο Κούρους να σταθούν στα πόδια τους και αμέσως να τοποθετούν για έκθεση σε ειδικό ασφαλή χώρο του Μουσείου.
Ταυτόχρονα και ενώ θα τους επισκέπτεται ο κόσμος και θα τους βλέπει οι συντηρητές θα συνεχίσουν το έργο της συντήρησης μέχρι την τελική αποκατάσταση των δύο σπάνιων αγαλμάτων.
Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε έγινε μια πολύ σημαντική κίνηση με καθοριστικό υποστηρικτή και χορηγό την CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI . Κίνηση που φ΄ρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας Πανελλαδικά η sfedona.gr
Συγκεκριμένα ήρθαν ειδικοί επιστήμονες από το το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και πήραν υλικό από τα οστά και τα δόντια των σκελετών που βρέθηκαν στους δύο τάφους των νέων προς τιμήν των οποίων στήθηκαν οι δύο Κούροι , με σκοπό να προσδιοριστεί η συγγένεια των δύο αυτών νέων..''

3 comments:

  1. ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΣ ΦΩΡΑΤΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΕΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΑΣ!!
    ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!

    ReplyDelete
  2. Μόνο ένας Κυθήριος θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Ή κάποιος εγχειρισμένος..

    ReplyDelete
  3. Η κάποιος ψεκασμένος/η!

    ReplyDelete