Thursday, February 28, 2013

''ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΛΛΗ ΖΩΗ'' του ΛΕΙΦ ΠΕΡΣΟΝ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ) παρουσίαση της ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΚΑΝΤΑΡΗ-ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ

''Στο μυθιστόρημα εξελίσσονται δύο πλοκές διαφορετικού χαρακτήρα. Η μία έχει σχέση με θέματα «ασφαλείας» όπου εμπλέκονται και μυστικοί πράκτορες, η άλλη μοιάζει με κλασική αστυνομική έρευνα για φόνο. Τα κεφάλαια της πρώτης σηματοδοτούνται με λατινικούς αριθμούς (Ι,ΙΙ,ΙΙΙ) ενώ της δεύτερης με αραβικούς.
Ολόκληρο το έργο είναι χωρισμένο σε 7 μέρη και οι δυο υποθέσεις τελικά συγκλίνουν.

Η πρώτη υπόθεση έχει ως εξής: Την Πέμπτη 23 Απριλίου 1975 (εποχή Ψυχρού Πολέμου και πρώτης πρωθυπουργίας Πάλμε) στις 11π.μ., έξι νεαροί τρομοκράτες εισβάλλουν οπλισμένοι στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στη Στοκχόλμη, την καταλαμβάνουν και πιάνουν ομήρους όλο το προσωπικό μαζί και τον πρεσβευτή.

Μια ώρα μετά, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο ενώ οπλισμένοι αστυνομικοί έχουν μπει στο υπόγειο και το ισόγειο του κτιρίου. Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ..'' 
Διαβάστε περισσότερα..   
ή  https://docs.google.com/file/d/0B6Sn_Yo-AhH2UE5ZUmJYaDJIaW8/edit?usp=sharing

3 comments:

  1. Νομίζω ότι ο Pepe Carvalho, ντετέκτιβ του Manuel Vasquez Montalban, είναι ο κατεξοχήν αστυνομικός που ασχολείται με τη γαστρονομία, ιδιαίτερα την Καταλανική κουζίνα - τον Σιμενόν δεν τον ξερω τόσο καλά.
    Διαβάζοντας τα βιβλία του Montalban στα ισπανικά είχα άπειρες άγνωστες λέξεις από τις φοβερές συνταγές του!

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ έτσι νομίζω έχοντας διαβάσει δυο βιβλία του στα ελληνικά που επίσης σεν καταλαβαίνω πολύ καλά. Βέβαια για τα γούστα μου ο Καμιλιέρη είναι ο πρώτος στο γαστραιμαργικό είδες που τώει στην ταβέρνα συνέχεια μπαρμοπύνια, αλλά και τα πιάτα που βρίσκει έτοιμα στο ψυγείο από την κυρία που συγυρίζει το σπίτι. Αλλά που θα πάει κάποτε θα παντρευτεί κι αυτός την Ληδία..

    ReplyDelete
  3. Τα βιβλία του Πέρσον είναι για μένα κορυφαία. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι η απανάληψη των διαλόγων όπου μετά από όσα λένε φωναχτά τα επαναλαμβάνουν σιωπηλά ως σκέψεις. κι άλλοι τοι έχουν ξκάνει αλλά όχι σε τέτοια έκταση

    ReplyDelete