Thursday, February 7, 2013

'' Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ'' του ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ


''Τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο δεν τον γνώριζα. Ούτε τον Νίκο Ρωμανό. Ξέρω όμως ή μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει να δολοφονείται ένας νέος έτσι, παράλογα. Να τον βλέπεις να ξεψυχάει δίπλα σου και μετά να βιώνεις μια ολόκληρη καφκική διαδικασία με συνηγόρους ή μάρτυρες να εξαπολύουν κάθε είδους βρώμικες προτάσεις ή να παίζουν με κάθε είδους νόμιμες διαδικασίες για να πετύχουν ένα βρώμικο αποτέλεσμα.
Τον Δεκέμβριο του 2008 η πολιτική συντρίφτηκε. Οποιος ελάχιστα μπορούσε να δει λίγο πιο μακριά, να δει τις προεκτάσεις των γεγονότων, θα έβλεπε ότι πίσω από όσα έγιναν και πίσω από τον τρόπο που λειτούργησαν τότε οι υπεύθυνοι γεννιόταν η μήτρα για νέα δεινά της χώρας. Οτι όταν έχουν ξεχυθεί δεκάδες χιλιάδες νέοι ηλικίας 15 με 18 ετών, χώρια οι γονείς τους και άλλοι, σε δρόμους και πλατείες - σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δεν είχε καν γίνει ακόμα αισθητή -, τα ίχνη που μένουν είναι πολιτικά επικίνδυνα. Γι' αυτό, τότε, η πολιτική συντρίφτηκε για δύο λόγους. Οχι μόνο για το τι έγινε, όσο κυρίως για το πώς κατανόησε το θέμα...''
Διαβάστε περισσότερα..

3 comments:

  1. Νομίζω ότι παραστρογγυλεύει τις άκρες ο κ. Γιαννίτσης και ότι, στην ουσία ως πολιτικός, στην γενικότερη γραμμή της αριστερής και λαϊκίστικης παπαρολογίας της τελευταίος τριακονταετίας, "εξηγεί" και, εμμέσως, ίσως δικαιολογεί την βία!!
    Κατά την τελευταία ληστεία των Τραπεζών στον Βελβενδό της Κοζάνης, οι ληστές απείλησαν με καλάσνικοφ τους οπλισμένοτυς με παληοπίστολα αστυνομικούς.
    Αν αυτό συνέβαινε στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στην Ελβετία κλπ από τους ληστές θα γλύτωνε κάποιοπς ζωντανός...

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω, απλά τα λέει με ακαδημαικό τρόπο.

    ReplyDelete
  3. Το συναίσθημα δεν έχει θέση στην ακαδημαϊκή ανάλυση.
    Πολιτικολογεί με άξονα το "πολιτικώς ορθό" όπως αυγτό γίνεται αντιληπτό τις τελευταίες δεκαετίες στην δύστυχη χώρα μας.
    Η Πολιτεία μπορούσε και ώφειλε να πατάξει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 εν τη γενέσει τους.Πόσο μάλλον που αυτά είχαν και πολιτική υποκίνηση. Αδράνησε φοβουμένη μην παραβεί "πολιτικώς ορθό" και χάσει ψηφαλάκια!!
    Δημιουργήθηκαν με τα πλίατσιακα, τους εμπρησμούς κλπ ζημιές, άμεσες και έμμεσες, στην οικονομία δισεκατομμυρίων €!!
    Η χώρα έχασε το brand name που είχε και πολύ δύσκολα και μακροπρόθεσμα μπορεί πάλι να επαναποκτήσει!!
    Έδωσετην εντύπωση χώρας ανομίας!
    Κάτι σαν τον Λίβανο, την Τυνησία, την Λιβύη κλπ

    ReplyDelete