Wednesday, February 6, 2013

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SNACK

''Ένα υγιεινό σνακ μπορεί να είναι τόσο απλό και γνήσιο όσο ένα κριθαρένιο παξιμάδι παρασκευασμένο με φροντίδα, σαν αυτό της Αστάρτης από τα Κύθηρα. Με μια ματιά διακρίνεις το παραδοσιακά αλεσμένο κριθάρι και το σωστό φούρνισμα. Ραντισμένο με λίγο νερό που το κάνει αμέσως αφράτο και πασπαλισμένο με ανθό αλατιού, σε γυρίζει πίσω σε γεύσεις ξεχασμένες. Αν του προσθέσεις λίγες σταγόνες καλό ελαιόλαδο η γεύση του γίνεται στρογγυλή και μεστή. Το κριθαρένιο βιολογικό παξιμάδι της Αστάρτης, γνωστής για το εξαιρετικό της ελαιόλαδο, έκανε την εμφάνισή του πριν λίγον καιρό. Ο Χάρης Τζωρτζόπουλος το έχει φροντίσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ακριβώς όπως και το ελαιόλαδό του. "Ενα προιόν με γεύση από τη γη, τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας", το περιγράφει ο ίδιος.Το αλεύρι ολικής άλεσης, βιολογικής καλλιέργειας, είναι της γνωστής για τα αυθεντικά προιόντα της Trinity Farm και αλέθεται σε πετρόμυλο. Το αλάτι είναι ανεπεξέργαστο, από τα βράχια των Κυθήρων. Τη συνταγή έχει φτιάξει ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας και μάλιστα το στρογγυλό παξιμάδι έχει μελετηθεί ώστε με ένα να καλύπτεις τις ανάγκες σου στη διάρκεια της ημέρας, μέχρι το βραδινό, κάνοντάς το ιδανικό σνακ. Τα παξιμάδια..''

1 comment: