Monday, April 29, 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΤΟ ΑΦΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ


Μεγάλη Εβδομάδα, δεν υπάρχει πιό νηστήσιμο φαγητό από ένα βραστό ρύζι! Ναι, αλλά να γίνει και λίγο αφράτο... Οι πιό δύσκολοι λοιπόν τύποι ρυζιού να γίνουν αφράτοι είναι η δική μας καρολίνα και το ... γειτονικό μας basmati. Συνήθως κολλάνε στο τέλος και άμα τυχόν πας να τα φας 2-3  ώρες αργότερα έχουν γίνει μία μάζα....  Εεεε, ο τηλεοπτικός μας καλός φίλος Jamie μας μαθαίνει πως να κάνουμε σπυρωτό basmati και εμείς σαν ... ελληνάρες το δοκιμάσαμε και με καρολίνα. Δεν γίνεται τόσο σπυρωτό όπως το basmati αλλά  γίνεται πόλύ αφράτο, καμμιά σχέση με το γνωστό βράσιμο. Ο ατμός εδώ λοιπόν μας δίνει την λύση βράζοντας το ρύζι σε δύο φάσεις, μία να μαλακώσει στο νερό και μετά στον ατμό. Δοκιμάστε το !

No comments:

Post a Comment