Tuesday, June 18, 2013

''ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

‘’..Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς..’’
Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

Δεν υπάρχει ελπίς
στην Ελλάδα ζεις.
ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Τα έχουμε ξαναγράψει. Η θεά Ανάνα, πρόγονος της Αφροδίτης και της Αστάρτης επί Σουμερίων, αποφάσισε να επισκεφτεί τον Άδη για να συναντήσει την αδερφή της που βασίλευε στα έγκατα της Γης. Όμως, όφειλε προηγουμένως να περάσει από επτά πύλες και σε κάθε μία από αυτές να εναποθέτει  τα υπάρχοντά της τα υλικά. Ώσπου απαλλαγμένη από πέπλα και  κοσμήματα, από λάπις αζούλις και περιδέραια , γυμνή από υλικά αγαθά, να εμφανιστεί στον Άδη.
Κάπως έτσι ένιωσα όταν διαπίστωσα τι γρήγορα που τρέχει ο καιρός, πώς τα χρόνια περνούν χωρίς να το καταλάβεις. Και ξάφνου, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, βρίσκεσαι με λευκά μαλλιά, τιράντες για να συγκρατείται το παντελόνι και ληγμένη άδεια μοτοποδηλάτου.Ψυχαναγκαστικός κωλοέλληνας άρχισα να τρέχω για να ανανεώσω την άδειά μου, που ο χρόνος είχε εξοντώσει για τους οφθαλμούς οργάνων. Κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά μου η διαδικασία Ανάνα.
Πύλη πρώτη. Κουνιστός λυγιστός φτάνω στην τροχαία. Εκεί είχα βγάλει την άδεια, κι εκεί βρέθηκα με όμορφες και λυγερές νεαρές αξιωματικούς του σώματος. ‘’Δεν εκδίδονται πλέον οι άδειες από εμάς’’ με είπαν. Κι από ποιόν εκδίδονται λοιπόν? ‘’Από το Υπουργείο μεταφορών’’. Προφανώς.Σκέφτηκα δεν μπορεί, ετούτες είναι θυμωμένες από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων  και δεν μου λένε την αλήθεια. Ας πάω στα ΚΕΠ. Τα οποία με έχουν βοηθήσει πολλές φορές να βρω χαμένες άδειες, κλεμμένα έγγραφα και με έχουν κάνει περήφανο μια και είναι το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που δημιούργησε η ελληνική πολιτική στην μάχη κατά του εαυτού της που ακούει στο τρομαχτικό όνομα γραφειοκρατία..''

4 comments:

  1. Απορών και εξιστάμενοςJune 18, 2013 at 11:17 AM

    Τελικά κατάλαβα! Πήρες άδεια ιστιοφόρου μια και δεν μπορείς να βγάλεις "μηχανακίου"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την 'αδεια ιστιοφόρου την δίνει η κατά τόπους ναυτική αρχη που ειναι ιδιωτικη πρωτοβουλια

      Delete
  2. Τι δουλειά είχες να ανανεώσεις την άδεια σου. Εκτός κι αν θεωρείς τον εαυτό σου ξένο επενδυτή και μάλιστα κινέζο

    Ντίνος

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πράγματι νιώθω Κινέζος επενδυτής στην Νότιο Ιαπωνία

      Delete