Monday, July 22, 2013

''Να απαντήσουμε θετικά στο κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών του 2014'' Νίκος Μυλωνάς, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

Με την διακήρυξή της «Για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη», η πολιτική κίνηση ThinkΠ καλεί σε διάλογο και συγκλίσεις τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, αλλά και άλλων προοδευτικών ρευμάτων: του προοδευτικού κέντρου, της προοδευτικής φιλοευρωπαϊκής αριστεράς, της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας.
Είναι ευθύνη αυτών των δυνάμεων, το Μάιο του 2014, οι Έλληνες πολίτες να διαθέτουν την ομοσπονδιακή επιλογή: να μπορούν να δώσουν στους αιρετούς τους ξεκάθαρη εντολή για ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και κοινή ευρωπαϊκή διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Πράγματι, λιγότερο από ένας χρόνος μένει πια ως τις ευρωεκλογές του 2014 και όλα δείχνουν πως αυτές οι εκλογές θα αποδειχθούν κρίσιμες για την συνολική πορεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Στην αντιμετώπιση της κρίσης ως σήμερα, η Ευρώπη μετρήθηκε, και βγήκε λειψή. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες των πλουσιότερων χωρών της Ευρωζώνης θεωρούν ότι πληρώνουν τα λάθη των εταίρων τους, οι πολίτες της περιφέρειας θέλουν περισσότερη κοινοτική αλληλεγγύη, και όλοι μαζί δυσφορούν με τη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών».

No comments:

Post a Comment