Wednesday, July 3, 2013

''O GLENDORA!'' ZEITFEIST

Το ‘χε πιστέψει ο αφελής πως θα ‘ταν πάντα γελαστός και πάντα νέος. Πως θα’ ταν πάντα ακριβά και κομψά ντυμένος. Χωρίς να πληρώνει δεκάρα για τα λούσα του, μόνο και μόνο γιατί ήταν αυτός. Ο ωραίος Γλεντώρος! Των θυληκών και αρσενικών ο αγαπημένος και της Γλεντώρας απέναντι ο επίσημος ερωμένος.
Πέρασαν χρόνια και χρόνια ατενίζοντας ο ένας τον άλλον σ΄έναν έρωτα που δεν έλεγε να φθαρεί μια και δεν αγγίχτηκαν ποτέ. Έμεναν βουτηγμένοι σε μια χλιαρή γαλήνια λίμνη επιθυμίας. Της τραγουδούσε το  o glendora ! i want to see more of you με νόημα και κείνη πιο σοφή του ανταποκρινόταν με το  her name was lola she was a showgirl in copa cabana. Εξέφραζαν την επιθυμία μιας επαφής κάπως πιο στενής  αλλά κατά βάθος  ήξεραν πως το μυστικό της έντασης του έρωτά τους ήταν η απόσταση.
Και θα έμεναν έτσι στο αιώνα τον άπαντα αν η Γλεντώρα δεν έβλεπε τα πρώτα σημάδια της φθοράς στο πρόσωπο και την αστραφτερή της χαίτη να ξεφτίζει επικίνδυνα. Εκείνη γέρασε πρώτη. Ακολούθησε και εκείνου η σειρά. Δεν το παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά. Του καταστηματάρχη και της παλιο λούγκρας του διακοσμητή τίποτα δεν τους ξέφευγε όμως! Άσε και τις αλλαγές της μόδας. Για την οικονομική κρίση δεν είχε ακούσει τίποτε στο περιβάλλον του. Γλεντώρος όνομα και πράγμα.

No comments:

Post a Comment