Monday, September 2, 2013

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''


«Τούτο μόνο να ξέρεις:
Ο,τι σώσεις μες στην αστραπή
καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει»
Οδυσσέας Ελύτης

Στο ορεινό χωριό στο οποίο μετακινούμαι σπάνια, η παρέα συζητούσε και πάλι για την κρίση. Αυτή τη φορά κυρίαρχο θέμα ήταν οι συντάξεις. «Θα μας κουρέψουν το χρέος; Θα φθάσουν τα χρήματα για τον ΕΟΠΥΥ που πνέει τα λοίσθια; Θα υπάρξει ανάπτυξη;». Προσπάθησα να τους καθησυχάσω λέγοντας αυτά που πιστεύω. Δεν θα κουρέψουν το χρέος γιατί δεν μπορούν να χαρίσουν κρατικά χρήματα, θα συνεχίζουν όμως να μας στηρίζουν με κάποιον άλλον τρόπο που θα καλύπτει και τις ανάγκες για τις συντάξεις. Ακουγαν προσεκτικά, χωρίς να φέρουν αντιρρήσεις «ψεκαστικού» χαρακτήρα.
Η τελευταία ερώτηση με ξάφνιασε. «Καλά, και αν συμβεί πολιτικό ατύχημα;». Δηλαδή; τους ρώτησα. «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ΧΑ;». Προσπάθησα να εξηγήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Και ότι, αν χρειαστεί, θα βάλει νερό στο κρασί του. Τίποτε δεν άκουγαν. Οι συντάξεις τους κινδύνευαν και από κόμματα του ανέφικτου οράματος. Σκέφτηκα ότι αυτό είναι καινούργιο. Μετά τα χρόνια της οργής, ο χρόνος δίνει την προτεραιότητα στην ασφάλεια.
Θυμήθηκα τις ανάλογες κουβέντες πριν από έναν μήνα, όταν ο Κουβέλης εγκατέλειψε τα εγκόσμια της διακυβέρνησης για να επιστρέψει στα καθημερινά. Ενας ένας, όλοι παγωμένοι, δήλωναν ότι θα αναγκαστούν να ψηφίσουν Σαμαρά. Και λίγες ώρες μετά, όταν ο Βενιζέλος δήλωσε καθαρά ότι παραμένει στην κυβέρνηση, φάνηκαν ανακουφισμένοι. «Δεν πάμε σε εκλογές».
Διαβάστε περισσότερα..

2 comments:

  1. Απορών και εξιστάμενοςSeptember 2, 2013 at 9:47 AM

    Από πού συμπεραίνετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αναγκαστεί να "βάλει νερό στο κρασί του";
    Τα "πόστα" στο κόμμα αυτό μοιάζει να τα κρατούν ονειροπόλοι λάτρεις του υπαρκτού σοσιαλισμού!

    ReplyDelete