Sunday, January 26, 2014

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής στη Δυτική Ελλάδα και έγινε αισθητή έως την Αθήνα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για σεισμό 5,9 βαθμών, στις 15:55, 279 χλμ. δυτικά της Αθήνας, με επίκεντρο βόρεια από το Αργοστόλι, και με εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μιλά για δόνηση 6 βαθμών 293 χλμ. δυτικά της Αθήνας και 10 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου στην Κεφαλλονιά, με εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 16:08 ακολούθησε νέα δόνηση 4,4 βαθμών, με το ίδιο περίπου επίκεντρο, 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το ίδιο εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις έως τις 16:32 μεγέθους 3,7 έως 4,2 βαθμών.

Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, ενώ η δόνηση ήταν αισθητή και στην Νότια Αλβανία και Νότια Ιταλία.


Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ.Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος.
http://www.earthquakenet.gr/

No comments:

Post a Comment