Στο
δεύτερο αυτό μέρος του άρθρου μας για τη ζάχαρη ας δούμε κατ’αρχάς τα διάφορα
είδη ζάχαρης που κυκλοφορούν στην αγορά:
Η άσπρη ζάχαρη
Προέρχεται είτε από τα ζαχαρότευτλα είτε από το ζαχαροκάλαμο και είναι
‘εξευγενισμένη’ 100%. Για να γίνει αυτό το φυτό έχει υποστεί πολλές μεταβολές:
καθάρισμα, πλύσιμο, ραφινάρισμα, ξάσπρισμα, μίξη, κρυσταλοποίηση, στέγνωμα σε
τουρμπίνες. Μετά από όλη αυτή την επεξεργασία δεν μένει κανένα χρήσιμο
συστατικό. Έχει ουδέτερη γεύση και ανεβάζει την γλυκαιμία του αίματος
κατακόρυφα
No comments:
Post a Comment