Saturday, March 22, 2014

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΡΟΣ ΙΙ. ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ

Στο δεύτερο αυτό μέρος του άρθρου μας για τη ζάχαρη ας δούμε κατ’αρχάς τα διάφορα είδη ζάχαρης που κυκλοφορούν στην αγορά:

Η άσπρη ζάχαρη

Προέρχεται είτε από τα ζαχαρότευτλα είτε από το ζαχαροκάλαμο και είναι ‘εξευγενισμένη’ 100%. Για να γίνει αυτό το φυτό έχει υποστεί πολλές μεταβολές: καθάρισμα, πλύσιμο, ραφινάρισμα, ξάσπρισμα, μίξη, κρυσταλοποίηση, στέγνωμα σε τουρμπίνες. Μετά από όλη αυτή την επεξεργασία δεν μένει κανένα χρήσιμο συστατικό. Έχει ουδέτερη γεύση και ανεβάζει την γλυκαιμία του αίματος κατακόρυφα

No comments:

Post a Comment