Saturday, May 3, 2014

Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ2


Στο προηγούμενο άρθρο για την κυτταρίτιδα αναφέραμε τα είδη της κυτταρίτιδας και τί την προκαλεί. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στις τροφές που βοηθούν να αποφύγουμε ή να ελαττώσουμε την κυτταρίτιδα και τέλος θα σας δώσω μια συνταγή για ένα σκεύασμα καταπολέμησής της από τελείως φυσικά υλικά.

Τα θρεπτικά συστατικά που αποφεύγουν την κατακράτηση υγρών ή βοηθούν να μην αποθηκεύουμε το λίπος

Για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα πρέπει να τρώμε ισορροπημένα και ποικιλία τροφών, περιλαμβάνοντας στην τροφή μας όσο το δυνατόν πιο συχνά τροφές που καίνε τα λίπη, που ‘στραγγίζουν’ τις τοξίνες και που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως τα παρακάτω:

Μη λιπαρές πρωτεϊνες
Οι άπαχες πρωτεϊνες βοηθούν πολύ στο να απαλλαγούμε από το υπερβάλλον νερό που βρίσκεται μέσα στους ιστούς. Είναι επίσης τροφές που μας χορταίνουν, που διατηρούν τον μυικό μας ιστό και ελαττώνουν τους λιπαρούς ιστούς. Τις βρίσκουμε στα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό ή τα όσπρια και το τοφού (σπόρια της σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση).

Τα ωμέγα 3
Είναι αμινοξέα που θεωρούνται πρωταθλητές πολλών κατηγοριών: διατηρούν την ακεραιότητα του συνδετικού ιστού, προστατεύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, ελέγχουν τις φλεγμονές και βοηθούν να μειωθούν τα αποθέματα των λιποκυττάρων..

No comments:

Post a Comment